Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Gyártó:

A Dél-Dunántúl pusztulása 1683–1685-ben

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

... most van ideje a marhahajtásnak!

Gyártó:

A Dél-Dunántúl pusztulása 1683–1685-ben

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

... most van ideje a marhahajtásnak!

Gyártó:

A Dél-Dunántúl pusztulása 1683–1685-ben

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
Címkék:
Máté Gábor
25%
3.990 Ft 2.990 Ft
Menny.:db
Gyártó:

A Dél-Dunántúl pusztulása 1683–1685-ben

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Gyártó: Nagy Zoltán

Medvék, vadászok, történetek

A medve és az ember a Vaszjugán mentén 

 

2.990 Ft 2.240 Ft

A történetiség rendjei

Prezentizmus és időtapasztalat

François ​Hartog könyve különleges utazásra hívja az olvasót. A jelenből és annak önmagára irányuló kérdésfeltevéseiből elindulva, térnek és időnek nekivágva a legkülönfélébb vidékekre és korokba vezet el a történetiség rendjei, a címben szereplő, általa felvázolt új történettudományi eszköz nyomában. 

2.990 Ft 2.245 Ft
Gyártó: Gennep Arnold van

Átmeneti rítusok.

A magyar társadalolmtudományi könyvkiadás nagy adósságai közé tartozik a 20. század elejének klasszikus vallásantropológiai értekezése, Arnold van Gennep Átmeneti rítusok című műve. Noha közel száz évvel ezelőtti (1909) megjelenése óta a rítuskutatás egyik alapművévé (és nyomában az "átmeneti rítus" fogalma mára általánosan bevett terminus technicusszá) vált, a magyar olvasóközönség számára mindeddig nem volt hozzáférhető magyar nyelven.

2.990 Ft 2.240 Ft
Gyártó: Miskolczy Ambrus

Felvilágosodás és babonaság

Erdélyi néphiedelem-gyűjtés 1789–90-ben

A kötet a 18. század végi népi mentalitás egyik eddig legizgalmasabb dokumentuma. Nemcsak Erdély különböző nyelvű és eltérő felekezetű népességének hiedelmeit mutatja be, hanem az értelmiségi gondolkodásra is fényt vet, jelzi, hogy milyen mélyen tudtak behatolni lelkészek a népi képzeletvilágba, és azt is láttatja, hogy külföldi tanulmányaik után milyen olykor ellenséges közegbe kerültek Fogaras vidékén.

2.990 Ft 2.243 Ft

Leírás

áté Gábor értekezése egy unikális tanúkihallgatási jegyzőkönyv beható elemzésén keresztül kalauzolja el olvasóját a török kor végnapjaiba. A könyv egyediségét az adja, hogy a „hagyományos”, az események rekonstrukciójára törekvő, azt a hatalom szemüvegén keresztül láttató makrotörténeti megközelítés helyett a lokalitás kerül a feldolgozás fókuszába. A Szerző a szakterületét jelentő néprajz és a kulturális antropológia eszköztárát felvonultatva a korabeli társadalomszerveződés alsó szféráit (úgymint egyén, család, közösség) teszi láthatóvá. A történelmi félhomályból ily módon kilépő, az őket körülvevő világ ingereire értően reagáló, cselekvő egyének ‒ áldozatok és elkövetők ‒ válnak az események szereplőivé. Az izgalmas mikrotörténeti elemzés az ő sorsukat követi nyomon, és tárja fel összetett viszonyrendszerüket. Az erőszak kultúrájának és a kevéssé ismert önvédelmi mechanizmusoknak tudományos igényű bemutatásán túl, mintegy járulékosan tárul fel a mindennapjaikat meghatározó anyagi kultúra és a magyarok mellett balkáni népcsoportoknak is otthont adó Dél-Dunántúl mint történeti táj.

Végh Ferenc

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Máté Gábor
Megjelenés 2022
Terjedelem 338 oldal
Kötészet kartonált
ISBN 978-963-414-841-8
Sorozat Pnekat füzetek sorozat

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Arrow Forward