Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Gyártó:

A Dél-Dunántúl pusztulása 1683–1685-ben

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

... most van ideje a marhahajtásnak!

Gyártó:

A Dél-Dunántúl pusztulása 1683–1685-ben

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

... most van ideje a marhahajtásnak!

Gyártó:

A Dél-Dunántúl pusztulása 1683–1685-ben

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
Címkék:
Máté Gábor
20%
3.990 Ft 3.190 Ft
Menny.:db
Gyártó:

A Dél-Dunántúl pusztulása 1683–1685-ben

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Gyártó: Babirák Hajnalka

A kaukázusi Georgia

A monográfia szerzője az egyetlen kaukazológus és kartvelológus Magyarországon, a Georgiával foglalkozó tudomány magas szintű művelője, irodalomtörténész, politikai elemző, aki közel húsz éve kutatja a magyar-georgiai kulturális és politikai kapcsolatokat. Második könyve a két ország, két nép közötti kulturális, irodalmi, történeti, tudományos kapcsolatokat összegzi.

3.200 Ft 2.560 Ft
Gyártó: Juhász Katalin

Tiszta sorok

Tanulmányok a tisztaságról és a tisztálkodásról

 A tanulmányok között a régebbi korok köztisztasági viszonyairól, fürdő kultúrájáról, tisztálkodási szokásairól, szappanfajtáiról szóló írások mellett bőségesen találunk jelenkori néprajzi gyűjtéseken alapuló munkákat is, például a takarításról, a hulladék kezelésről, a mosásról, a mosogatásról, illetve a testápolási szokások változásairól.

 

3.200 Ft 2.560 Ft
Gyártó: Prónai Csaba

Cigányok Európában - Franciaország

A párizsi rom cigányok dédszülei 1905 körül érkeztek Franciaországba. A rom cigányok különböző útvonalait - a rom cigányok saját tanúságának és a szakirodalomban található megfigyeléseknek köszönhetően - ettől az időponttól kezdve jobban ismerjük.

3.200 Ft 2.560 Ft
Gyártó: Nagy Zoltán

Őseink még hittek az ördögökben. Vallási változatok a vaszjugani hantiknál

A könyv célja a Vaszjugan-folyó menti hantik vallási életének, a vallás szerkezetének bemutatása, továbbá a változás folyamatának elemzése. A vallási rendszer – azaz tanulmányom – kulcsául a szent helyeket és a hozzájuk tartozó képzeteket választottam. Mindenekelőtt azonban össze kell foglalni ismereteinket a vaszjugani hantikról, valamint röviden ismertetni kell kutatásuk történetét is. A szent helyek rendszerének megértéséhez meg kell ismerni a vaszjugani hanti panteont és áldozati rendszert, illetve az itt megfigyelhetõ változásokat is.

3.100 Ft 2.480 Ft

Leírás

áté Gábor értekezése egy unikális tanúkihallgatási jegyzőkönyv beható elemzésén keresztül kalauzolja el olvasóját a török kor végnapjaiba. A könyv egyediségét az adja, hogy a „hagyományos”, az események rekonstrukciójára törekvő, azt a hatalom szemüvegén keresztül láttató makrotörténeti megközelítés helyett a lokalitás kerül a feldolgozás fókuszába. A Szerző a szakterületét jelentő néprajz és a kulturális antropológia eszköztárát felvonultatva a korabeli társadalomszerveződés alsó szféráit (úgymint egyén, család, közösség) teszi láthatóvá. A történelmi félhomályból ily módon kilépő, az őket körülvevő világ ingereire értően reagáló, cselekvő egyének ‒ áldozatok és elkövetők ‒ válnak az események szereplőivé. Az izgalmas mikrotörténeti elemzés az ő sorsukat követi nyomon, és tárja fel összetett viszonyrendszerüket. Az erőszak kultúrájának és a kevéssé ismert önvédelmi mechanizmusoknak tudományos igényű bemutatásán túl, mintegy járulékosan tárul fel a mindennapjaikat meghatározó anyagi kultúra és a magyarok mellett balkáni népcsoportoknak is otthont adó Dél-Dunántúl mint történeti táj.

Végh Ferenc

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Máté Gábor
Megjelenés 2022
Terjedelem 338 oldal
Kötészet kartonált
ISBN 978-963-414-841-8
Sorozat Pnekat füzetek sorozat
Arrow Forward