Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Gyártó:

A Dél-Dunántúl pusztulása 1683–1685-ben

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

... most van ideje a marhahajtásnak!

Gyártó:

A Dél-Dunántúl pusztulása 1683–1685-ben

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

... most van ideje a marhahajtásnak!

Gyártó:

A Dél-Dunántúl pusztulása 1683–1685-ben

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
Címkék:
Máté Gábor
20%
3.990 Ft 3.190 Ft
Menny.:db
Gyártó:

A Dél-Dunántúl pusztulása 1683–1685-ben

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Szavak, képek, jelentés - Kvalitatív kutatási olvasókönyv

Kötetünk tanulmányai a tágan értett szociálpszichológia, szociológia és pszichológia területén helyezhetők el, s a társadalomtudományi kutatások kvalitatív módozatait mutatják be, magyarázzák és példázzák. E tanulmányok épp oly jól mutatják a kvalitatív kutatások ambícióit és dilemmáit, mint megtermékenyítő feszültségeit. A feszültségek, ellentmondások arra utalnak, hogy a kvalitatív kutatások esetében nem beszélhetünk kész, bármire alkalmazható eljárások sorozatáról. A kvalitatív kutatások inkább hasonlítanak a barkácsoláshoz, mintsem valamiféle előre gyártott bútorok összeállításához.

2.900 Ft 2.320 Ft
20%
Gyártó: Miskolczy Ambrus

Felvilágosodás és babonaság

Erdélyi néphiedelem-gyűjtés 1789–90-ben

A kötet a 18. század végi népi mentalitás egyik eddig legizgalmasabb dokumentuma. Nemcsak Erdély különböző nyelvű és eltérő felekezetű népességének hiedelmeit mutatja be, hanem az értelmiségi gondolkodásra is fényt vet, jelzi, hogy milyen mélyen tudtak behatolni lelkészek a népi képzeletvilágba, és azt is láttatja, hogy külföldi tanulmányaik után milyen olykor ellenséges közegbe kerültek Fogaras vidékén.

2.990 Ft 2.390 Ft
20%
Gyártó: Szirmay Antal

Szirmay Antal

Notitia montium et locorum viniferorum Zempleniensis, 1798

 

 

6.990 Ft 5.600 Ft
20%

Horhosok, puszták, búvólikak

Tájtörténeti tanulmányok a 16.–18. századi Dél-Dunántúlról

K. Németh András és Máté Gábor könyve teljesen egyedülálló, mind témájában, mind pedig megközelítési módjában. A néprajzos kutató és a régész-történész szerzőpáros tudományterületük legjobb hagyományait folytatva a tájtörténet páratlan érdekességű példáit mutatja be egy magyarországi tájegység kapcsán.

 

5.990 Ft 4.790 Ft
20%
Gyártó: Holger Helting

Bevezetés a pszichoterápiás daseinanalízis filozófiai dimenzióiba

A daseinanalízis egyedülálló, filozófiai megalapozottságú pszichoterápiai irányzat, amely elsősorban az emberi szabadság, önazonosság és nyitottság kibontakoztatásán keresztül kívánja a pácienseket gyógyuláshoz segíteni. A háttérben húzódó fenomenológiai elmélet révén a terapeuta a páciens egész egzisztenciájára tekintettel vizsgálja meg az őt zavaró feszültségeket és problémákat.

2.600 Ft 2.080 Ft
20%

Hogyan üldözzünk egyházakat?

Kötetünkben ​a kommunista állambiztonsági szolgálatok egyik legfontosabb működési területével ismerkedhet meg az olvasó. A „Fehér Hollók” munkacsoport fiatal kutatói egy korábban „szigorúan titkos” belügyi tankönyv elemzésével mutatnak rá azokra a törekvésekre és módszerekre, amelyek a kommunista titkosszolgálatoknak a hazai egyházak elleni munkáját meghatározták.

2.300 Ft 1.840 Ft
20%

A vörösiszap katasztrófa személyes történetei

Társadalmi traumafeldolgozás

 

2.490 Ft 1.990 Ft
20%
Gyártó: Iordanes

Getica (A gótok eredete és tettei)

A ​gót származású Iordanes, történész és jegyző életéből, aki 551 után, Croton püspökeként halt meg, csak az a pár adat ismert, amit két ránk maradt történelmi munkájában árult el önmagáról. Elsősorban az 551-ben, rossz latinsággal megírt Geticában, amely nagyrészt Cassiodorus mára már elveszett gót történetének a kivonata.

3.990 Ft 3.190 Ft
20%

Leírás

áté Gábor értekezése egy unikális tanúkihallgatási jegyzőkönyv beható elemzésén keresztül kalauzolja el olvasóját a török kor végnapjaiba. A könyv egyediségét az adja, hogy a „hagyományos”, az események rekonstrukciójára törekvő, azt a hatalom szemüvegén keresztül láttató makrotörténeti megközelítés helyett a lokalitás kerül a feldolgozás fókuszába. A Szerző a szakterületét jelentő néprajz és a kulturális antropológia eszköztárát felvonultatva a korabeli társadalomszerveződés alsó szféráit (úgymint egyén, család, közösség) teszi láthatóvá. A történelmi félhomályból ily módon kilépő, az őket körülvevő világ ingereire értően reagáló, cselekvő egyének ‒ áldozatok és elkövetők ‒ válnak az események szereplőivé. Az izgalmas mikrotörténeti elemzés az ő sorsukat követi nyomon, és tárja fel összetett viszonyrendszerüket. Az erőszak kultúrájának és a kevéssé ismert önvédelmi mechanizmusoknak tudományos igényű bemutatásán túl, mintegy járulékosan tárul fel a mindennapjaikat meghatározó anyagi kultúra és a magyarok mellett balkáni népcsoportoknak is otthont adó Dél-Dunántúl mint történeti táj.

Végh Ferenc

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Máté Gábor
Megjelenés 2022
Terjedelem 338 oldal
Kötészet kartonált
ISBN 978-963-414-841-8
Sorozat Pnekat füzetek sorozat
Arrow Forward