Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elérhetőség:
Raktáron

A késõ modern vallásosság közösségi mintázatai

Elérhetőség:
Raktáron

A késõ modern vallásosság közösségi mintázatai

Elérhetőség:
Raktáron
25%
2.990 Ft 2.240 Ft
Menny.:db
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Gyártó: Bagdy Emőke

Pszichofitness. Kacagás - kocogás - lazítás

Mi történik velünk életünk stresszeiben? Mi zajlik ilyenkor testi-lelki működéseinkben? Milyen hasznos megküzdési lehetőségeink vannak, és melyek a veszélyes kiútkeresések? Mi tesz bennünket erőssé, szívóssá, küzdőképessé? Mi tart egészségben? A válaszokat praktikus gyakorlati útmutatóval együtt kaphatjuk meg ebben a könyvben. Aki szereti jól érezni magát a bőrében, szeret örülni az életnek, az tartson velünk: kacagjunk, kocogjunk, lazítsunk!"

 

2.200 Ft 1.650 Ft
Gyártó: Balogh Tamás

Huizinga Noster

A kötet példaszerű alapossággal vizsgálja a Huizinga-recepción keresztül a húszas-harmincas évek egyik legfontosabb irodalmi, kulturális, világnézeti mozgalmát, az újhumanizmus magyarországi változatait, melynek olyan jeles képviselői említhetők, mint – többek közt – Kerényi Károly, Thomas Mann, Szerb Antal, vagy maga Johan Huizinga. Minthogy az újhumanizmus törekvései sokszoros átértelmezésen és torzításokon estek keresztül mind a szélsőjobboldali, mind a szélsőbaloldali ideológiák térnyerésének köszönhetően (lényegében egykor és most is), Balogh Tamás könyve az újhumanizmus törekvéseinek jobb megismerését, a hozzá kapcsolódó ideológiai konstrukciók lebontását is lehetővé teszi." (Havasréti József)

 

2.200 Ft 1.650 Ft
Gyártó: Kodácsy Tamás

A homiletikai aptum

A homiletikai aptum az igehirdetés inkarnációs pontja.
A könyvben a következő kérdésekre keressük a választ: Miért nem maradunk inkább csöndben? Milyen kapcsolatban van a klasszikus retorikai aptum a homiletikai aptummal? Mi a kapcsolat az inkarnáció, az igehirdetés és a beszéd között? Mit jelent az a reformátori tanítás, hogy Isten Igéjének hirdetése Isten Igéje? A kalcedóni dogma tükrében hogyan elválaszthatatlan, oszthatatlan, elkülöníthetetlen az igehirdetésben az isteni és emberi? Miért lehet és kell őszinte, akár megválaszolatlan kérdéseket feltenni az igehirdetésben?

2.200 Ft 1.650 Ft

Leírás

A vallási élet sokszínű. Megélése történhet egyházon kívül (a „vallásos vagyok a magam módján” kategóriába tartozók vallási élete ilyen), de történhet egy egyházhoz – felekezethez – tartozóan is (a „vallásos vagyok az egyház tanítása szerint” kategóriába tartozók vallási élete ilyen). Minden egyház sajátos szervezet, amelyet különböző, egyházon belül és egyházon kívül is megjelenő aktivitások jellemeznek. Ezeket a különböző aktivitásokat nevezhetjük akár mintázatoknak is, amelyek kirajzolják az érdeklődők számára egy adott vallás, a vallást képviselő egyház, felekezet, közösség arcvonásait. Ezek a mintázatok izgalmasak, változatosak, és társadalmi szempontú vizsgálatuk megmutatja a vallási jelenség, a vallási vagy egyházi csoport, közösség társadalmi hasznát, fontosságát, jelentőségét.
A közösségek átalakultak, magukon viselik a társadalmi változás számos jelét, éppen ezért kutatásuk is igényli az újabb nézőpontok beemelését. Ez a könyv egy ilyen új nézőpontot mutat be: a kommunikációkutatás nézőpontját, és bizonyítja azt is, hogy a kommunikációelméleti megközelítés releváns a közösségek kutatásában.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Korpics Márta
Megjelenés 2020
Méret 158×226 mm
Terjedelem 220 oldal
Kötés ragasztókötött

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Arrow Forward