Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kortárs számi művészeti fejlemények Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Alkotni csodára vágyva

Kortárs számi művészeti fejlemények Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Alkotni csodára vágyva

Kortárs számi művészeti fejlemények Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
20%
3.490 Ft 2.790 Ft
Menny.:db
Kortárs számi művészeti fejlemények Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Tehetségek hite

Hallgatói tanulmánykötet
2.790 Ft 2.230 Ft
Gyártó: Pap Ferenc

Dicsőség tükre

Kálvin Institutiójában azt írja, hogy ez a világ Isten dicsőségének tükreként teremtetett. Amikor a teremtett világra, a teremtett emberre tekintünk, a dicsőség tükrébe nézünk és az örökkévalóságba pillantunk. Egyúttal nem feledhetjük, hogy kezünk alkotása, a szavak és a hangok összefűzése, a művészetek és a teológia művelése akkor teljesedik be és ki, ha egyedül az örökkévaló Isten dicsőségét tükrözi vissza.

2.700 Ft 2.160 Ft
Gyártó: Lázár Imre

A nevelés kozmológusai

Karácsony és Kodály a néplélektani megközelítés jegyében a pedagógia és antropológia között rejtett közös keretet teremtett, és ez a keret tanítványaik révén is életképesnek bizonyult a hivatalos pedagógia körein belül és kívül, de e modell általános érvényét bizonyítja Németh László pedagógiájának sikere is, még ha tárgya folytán másképp is jutott ez érvényre. Szellem, lélek és az anyagi világ egysége, hármasságában is egységes antropológiai vállalkozás: az ontológiai helyreállítás pedagógiája. Egy közösség sorsa áll vagy bukik rajta, de nyertesei mindig személyek, a tanítványok.

2.900 Ft 2.320 Ft
Gyártó: Komlósi Piroska

Családi életre és kapcsolati kultúrára felkészítés


E kötet 10 tanulmánya a családi életre és kapcsolati kultúrára való felkészítés főbb témaköreinek az oktatásához kíván segítséget nyújtani, igyekezve az elméleti ismeretek mellé gyakorlati, módszertani eszközöket is felkínálni.
A kötet olvasója mind a saját családi önismeretéhez, mind szakmai fejlődéséhez egyaránt értékes ismeretekkel gazdagodhat, s a pedagógusok továbbképzésében szinte nélkülözhetetlen.

2.950 Ft 2.360 Ft
Gyártó: Erdélyi Erzsébet

Az üzenetjét, azt kell megbecsülni

Tanulmányok Barabás László hetvenedik születésnapja alkalmából

2.600 Ft 2.080 Ft

Leírás

A számik az Európai Unió egyetlen, hivatalosan is elismert őslakos népe. A jelenlegi tanulmánykötet nyelvi és kulturális veszélyeztetettségükre, politikai, geográfiai, társadalmi tagoltságukra forrasztófüveket találó művészek alkotásait elemzi. Az általuk elénk tárt krízishelyzetek, megoldási javaslatok Európa indiánjainak, a számiknak olyan arcát mutatják fel, melyen a keserűség barázdáit önirónia, humor, posztmodern kétely, de mindenekelőtt helyzetvállalás, szókimondás és időben való cselekvés itatja át. Jelen kötet tanulmányai olyan témákkal foglalkoznak, melyek központi helyet foglalnak el a számik önmeghatározásában, mint például a rénszarvastartás, a számi nyelv, a jojkák, a természeti és politikai kihívások, a nők társadalmi szerepe, valamint a hétköznapok kihívásai. Korunkban, a kultúrák kereszttüzében élő számik globális kitekintése, előrelátó képessége bátorítani, erősíteni, átminősíteni tudta közösségük önértelmezési folyamatait. A számik politikai, társadalmi és mindezt erősen segítő művészi fejleményei, azaz a számi artivizmus példaadó nemcsak a világ természeti népei, hanem mindannyiunk számára.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Domokos Johanna
megjelenés 2020
méret 158×226 mm
terjedelem 316 oldal
kötés ragasztókötött
Arrow Forward