Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kortárs számi művészeti fejlemények Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Alkotni csodára vágyva

Kortárs számi művészeti fejlemények Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Alkotni csodára vágyva

Kortárs számi művészeti fejlemények Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
25%
3.490 Ft 2.620 Ft
Menny.:db
Kortárs számi művészeti fejlemények Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Gyártó: Erdélyi Erzsébet

Az üzenetjét, azt kell megbecsülni

Tanulmányok Barabás László hetvenedik születésnapja alkalmából

2.600 Ft 1.950 Ft
Gyártó: Pap Ferenc

Dicsőség tükre

Kálvin Institutiójában azt írja, hogy ez a világ Isten dicsőségének tükreként teremtetett. Amikor a teremtett világra, a teremtett emberre tekintünk, a dicsőség tükrébe nézünk és az örökkévalóságba pillantunk. Egyúttal nem feledhetjük, hogy kezünk alkotása, a szavak és a hangok összefűzése, a művészetek és a teológia művelése akkor teljesedik be és ki, ha egyedül az örökkévaló Isten dicsőségét tükrözi vissza.

2.700 Ft 2.025 Ft

Korpusznyelvészet és nyelvi közvetítés

A kötet a MANYE Fordítástudományi Szakosztálya és a Károli Gáspár Református Egyetem Interkulturális Kutatócsoport és Fordítóműhely Kontrasztív szövegnyelvészeti fordítói alcsoportja 2020. január 20-án a BTK-n tartott negyedik országos és határon túli szakmai napjának Korpusznyelvészet és nyelvi közvetítés című konferenciaanyagát tartalmazza.

 

2.490 Ft 1.870 Ft

Leírás

A számik az Európai Unió egyetlen, hivatalosan is elismert őslakos népe. A jelenlegi tanulmánykötet nyelvi és kulturális veszélyeztetettségükre, politikai, geográfiai, társadalmi tagoltságukra forrasztófüveket találó művészek alkotásait elemzi. Az általuk elénk tárt krízishelyzetek, megoldási javaslatok Európa indiánjainak, a számiknak olyan arcát mutatják fel, melyen a keserűség barázdáit önirónia, humor, posztmodern kétely, de mindenekelőtt helyzetvállalás, szókimondás és időben való cselekvés itatja át. Jelen kötet tanulmányai olyan témákkal foglalkoznak, melyek központi helyet foglalnak el a számik önmeghatározásában, mint például a rénszarvastartás, a számi nyelv, a jojkák, a természeti és politikai kihívások, a nők társadalmi szerepe, valamint a hétköznapok kihívásai. Korunkban, a kultúrák kereszttüzében élő számik globális kitekintése, előrelátó képessége bátorítani, erősíteni, átminősíteni tudta közösségük önértelmezési folyamatait. A számik politikai, társadalmi és mindezt erősen segítő művészi fejleményei, azaz a számi artivizmus példaadó nemcsak a világ természeti népei, hanem mindannyiunk számára.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Domokos Johanna
megjelenés 2020
méret 158×226 mm
terjedelem 316 oldal
kötés ragasztókötött

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Arrow Forward