Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tudomány, tudás, alkalmazás

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Fakultások közt

Tudomány, tudás, alkalmazás

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Fakultások közt

Tudomány, tudás, alkalmazás

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
25%
3.990 Ft 2.990 Ft
Menny.:db

Tudomány, tudás, alkalmazás

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Gyártó: Lányi András

Bevezetés az ökofilozófiába

Kezdő halódóknak

Döntő érvünk a frissen kaszált fű illata, meg a hársfáké. A madarak éneke. Nem történhet meg, hogy ezek nélkül kelljen élni. Nem szabad megtörténnie. Azonban ott tartunk, hogy ezt már sokan nem értik, még többen félreértik. Pedig én nem a természet védelméről beszélek, hanem olyasmiről, aminek a hiánya a saját életemet tenné tönkre.

 

2.990 Ft 2.242 Ft

Filozófusok a konyhában

A Filozófusok a konyhában nem szakácskönyv, ilyesmit ne várjanak két bölcsésztől. A benne szereplő receptek - bár bátran elkészíthetők! - alapvetően illusztrációként szolgálnak egy filozófiatörténeti ismeretterjesztő műhöz. 

 

2.990 Ft 2.242 Ft
Gyártó: René Descartes

A lélek szenvedélyei és más írások

Descartes A lélek szenvedélyei című munkája halála előtt néhány hónappal jelent meg etikai nézeteinek legteljesebb kifejtéseként. Láthatóvá válik benne, hogyan kapcsolta össze Descartes a mechanikára épülő új filozófia alapgondolatait a hagyományos keresztény gondolkodás alapelemeivel annak érdekében, hogy a tudományok és a vallás az új filozófia átfogó rendszerében egységesen léphessenek fel.

2.990 Ft 2.240 Ft
Gyártó: Horváth Orsolya

Inspirációk és ellentétek filozófiai és teológiai gondolkodás között

Számtalan könyvet írtak már filozófia és (keresztény) vallás kapcsolatáról. Ennek a könyvnek az a sajátossága, hogy kettős apológia kíván lenni egyszerre: a hité éppúgy, mint a filozófiáé. Megközelítésében ezért aztán billeg, hiszen hol a hit, hol a filozófia oldalára áll.

2.990 Ft 2.240 Ft

Leírás

A Fakultások közt címû kötetben olvasható tanulmányok a különbözõ diszciplínák közötti határok és választóvonalak relativizálásáról szólnak. Immanuel Kant A fakultások vitájában megfogalmazott egy javaslatot a tudományágak közötti viszonyok tekintetében. Ez a javaslat nyilván nem alkalmazható egy az egyben a jelenlegi állapotokra; ugyanakkor az sem véletlen, hogy ez az írás a mai napig újra meg újra elõkerül mindenütt a világban, ahol a tudományokról és alkalmazásuk lehetõségeirõl esik szó. Kant úgy gondolja, hogy a tudomány egésze, sõt a politika is profitál majd abból, ha lehetõvé teszi a hatalom nélküli szabadságnak a kritikai mûködését. Ma valószínûleg sem a „kemény tudományok” mûvelõi, sem a tudomány- és oktatáspolitikát irányítók nem fogadnák el ezt az elképzelést. Sokkal kevesebbel kell beérnünk tehát; annak a beláttatásával, hogy a független kritikai pozíció lehetõségének a biztosításáért, az „egzakt” tudományok eredményeinek szélesebb társadalmi közegben való alkalmazásáért mégiscsak a humán tudományok nézõpontjainak figyelembevételével tehetünk a legtöbbet. De hogyan is gyõzhetnénk meg másokat arról, hogy egy hajóban evezünk, amíg magunk sem tudjuk, milyen irányban akarunk továbblépni? A kötetben közölt szövegek segíthetnek a tájékozódásban, de legalábbis szempontokat jelölnek ki az irányok latolgatásában. Könyvünk részben a 2018 novemberében Debrecenben megrendezett Tudomány, tudás, hatás címû konferencián elhangzott elõadások átdolgozott, szerkesztett szövegeibõl áll, részben pedig más felkért szerzõknek a témában releváns gondolatait tartalmazza.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Angyalosi Gergely, Valastyán Tamás
Megjelenés 2022
Terjedelem 342 oldal
Kötészet ragasztott, puhatáblás
ISBN 978-963-414-846-3
Sorozat Ad Marginem sorozat

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Arrow Forward