Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Hírek

Utolsó lépés a Földön?

Miként tudjuk kezelni az emberi hatásra kialakult és egyre mélyülő környezeti problémákat? A L’Harmattan Kiadó két ezzel foglalkozó sorozatának (Ökoetika, Környezet és társadalom) köteteit az Ökopresszó Alapítvánnyal közösen adja ki. 
Utolsó lépés a Földön?

Korunk egyik legnagyobb kihívása, hogy miként tudjuk kezelni az emberi hatásra kialakult és egyre mélyülő környezeti problémákat. A jelenség áthatja életünk minden területét és társadalmi, gazdasági, technológiai rendszerünk alapjaiban gyökerezik. Az Ökopresszó Alapítvány célja, hogy olyan átható változást indítson el, amely segít ezeknek a problémáknak a mérséklésében. Ehhez holisztikus szemléletre van szükség, amely a környezeti problémák minden szintjét érinti, Az alapítvány a következő 9 témával foglalkozik:

- Globális felmelegedés
- Fenntarthatatlan fogyasztói szokások
- Vízkrízis
- Hulladékválság
- Biodiverzitás csökkenés
- Energiaprobléma
- Antropogén katasztrófák
- Nagyipari élelmiszertermelés
- Túlnépesedés

A szemléletformálás egyik leghatékonyabb eszköze a hiteles ismeretterjesztés, amely gondos válogatás eredményeként a hazai és nemzetközi szakirodalom legjobb írásait, tanulmányait mutatja be, hiszen manapság már a szakemberek is nehezen tudnak rendet vágni az elképesztő információbőségben. 

A L’Harmattan Kiadó eddig is élen járt a környezetvédelmi és fenntarthatósági könyvek kiadásában. Két kiváló sorozatában a fenntarthatósági problémák mélyére tekint, biztosítva ezzel azt, hogy aki ezeket a könyveket kézbe veszi, az pontos képet kap a témakör különböző aspektusairól.

Reméljük a közös munka minden a téma iránt érdeklődő olvasó megelégedésére fog szolgálni

Arrow Forward