Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fordította, jegyzetekkel ellátta és az utószót írta: Fáber Ágoston

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Meghívás reflexív szociológiára

Fordította, jegyzetekkel ellátta és az utószót írta: Fáber Ágoston

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Meghívás reflexív szociológiára

Fordította, jegyzetekkel ellátta és az utószót írta: Fáber Ágoston

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
20%
4.990 Ft 3.990 Ft
Menny.:db

Fordította, jegyzetekkel ellátta és az utószót írta: Fáber Ágoston

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Gyártó: Luc Boltanski

A kritikáról

Az emancipáció szociológiájának vázlata

 

3.490 Ft 2.790 Ft
20%
Gyártó: Olay Csaba

Művészet és tömegkultúra

 Frankfurti Iskola, Arendt és a következmények

4.990 Ft 3.990 Ft
20%
Gyártó: Olay Csaba

Klasszikus egzisztencializmus

A kötet írásai az egzisztencializmushoz sorolt szerzőket tárgyalnak. E gondolkodókat egyaránt jellemzi az egzisztencia „klasszikus” értelmezése, álláspontjuk közös nevezője az egyéni emberi létezés, az egyénként való létezés tematizálása.

2.990 Ft 2.390 Ft
20%
Gyártó: Horváth Orsolya

Inspirációk és ellentétek filozófiai és teológiai gondolkodás között

Számtalan könyvet írtak már filozófia és (keresztény) vallás kapcsolatáról. Ennek a könyvnek az a sajátossága, hogy kettős apológia kíván lenni egyszerre: a hité éppúgy, mint a filozófiáé. Megközelítésében ezért aztán billeg, hiszen hol a hit, hol a filozófia oldalára áll.

2.990 Ft 2.390 Ft
20%

Etika

Spinoza (1632–1677) filozófiai fő műve, a posztumusz kiadott Etika a hagyományos és a radikálisan új gondolkodásmód egyedülálló ötvözete. Szisztematikus elméleti mű, de a mindennapi élet éleslátó analízise is, mely előkészíti mind a Teológiai-politikai tanulmányt, mind a Politikai tanulmányt.

4.490 Ft 3.590 Ft
20%
Gyártó: Balogh István

Igazságosság és politika

Ez a könyv végigvezeti az olvasót az igazságosságról folyó újabb viták főbb csomópontjain abból a célból, hogy érveket fogalmazzon meg az emberi önbecsülésre és méltóságra alapozott igazságosság elvei mellett.

3.100 Ft 2.480 Ft
20%
Gyártó: Péter Ágnes

William Blake illusztrációi a Jób könyvéhez

...ezentúl egybeforr ég, föld s pokol...

3.300 Ft 2.640 Ft
20%

Leírás

A Meghívás reflexív szociológiára című kötet a 2014-ben megjelent Invitation à la sociologie réflexive című kiadvány magyar fordítása. A kötet magját alkotó interjú azonban még a 90-es évek elején készült, viszont akkor – 1992-ben – csak angol nyelven jelent meg a teljes beszélgetés, franciául csak egy töredékes változat látott napvilágot. Ezt a hiányt pótolta Loïc Wacquant 2014-re a végleges francia változat megjelentetésével, és a hosszú, több részletben rögzített beszélgetést nemcsak magyarázó lábjegyzetekkel, de újabb segédszövegekkel is kiegészítette.

A kötet elsődleges célja áttekintést nyújtani Bourdieu kulcsfogalmairól, az elmélet magját képező összefüggésekről, valamint elhelyezni azt a konkurens irányzatokhoz viszonyítva. Emellett külön hangsúlyt helyez Bourdieu-nek arra a törekvésére, hogy meghaladja mind a strukturalizmus objektivizmusát, mind pedig a fenomenológiával rokon szociológiai irányzatok szubjektivizmusát, mégpedig azáltal, hogy egységben kezeli azokat, másrészt a társadalmi és a mentális struktúrák kettősségét, ugyancsak egységet teremtve e kettő között. Ezentúl az olvasó betekintést nyerhet a Bourdieu-re sajátosan jellemző praxeológia és módszertani relacionizmus működésébe, amely a társadalmi térben elhelyezkedő ágensek, intézmények, társadalmi csoportok, mezők vagy osztályok külső és belső, kölcsönös viszonyait helyezi előtérbe, a társadalmi ágensek gondolkodását, gyakorlatait pedig a testben gyökerezi le.

A bourdieu-i elmélet és életút átfogó bemutatása mellett a kötet elévülhetetlen érdeme annak – viszonylagos – közérthetősége, ami alkalmassá teszi arra, hogy a francia szociológus gondolkodásának részletes és árnyalt képét tárja az érdeklődő olvasó elé. És bár az értő fül számára itt-ott kiérződik a beszélgető felek között a mestert és tanítványát egymáshoz fűző szoros emberi és szakmai viszony, ez nem megy a szövegek minőségének a rovására, sőt, Wacquant visszatérően szembesíti Bourdieu-t azokkal a kritikákkal, amelyeket a bourdieu-i szociológiával szemben ellenfelei rendszerint megfogalmaznak.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Pierre Bourdieu,Loïc Wacquant
Megjelenés 2024
Terjedelem 386 oldal
Kötészet kartonált
ISBN 978-963-646-050-1
Arrow Forward