Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Történeti-társadalomelméleti vázlat

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Nem lesz béke, nem lesz kánaán

Történeti-társadalomelméleti vázlat

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Nem lesz béke, nem lesz kánaán

Történeti-társadalomelméleti vázlat

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
25%
2.790 Ft 2.090 Ft
Menny.:db

Történeti-társadalomelméleti vázlat

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Gyártó: Edelman Murray

A politika szimbolikus valósága

A szociológus szerző kötetében rámutat arra, hogy a politikatudományi kutatások szerint hatalmas szakadék tátong a politikai intézmények működéséről alkotott, közkeletű, fennkölt vélekedések és azok valóságos működése között.

2.100 Ft 1.575 Ft

Ezt hozta a fülkeforradalom!

 Elemzések az Orbán-kormány négy évéről

A Policy Agenda célja, hogy segítse a politika világának megértését. A mostani kötet is ezt hivatott segíteni, és egyfajta keretét igyekszik adni az elmúlt négy évünknek. Összefoglaltuk a kormányzati ciklust a gazdasági változások, a társadalom átalakulása, a véleményformáló média és a politikai szereplők szempontjából. Vendégszerzőnk segítségével pedig egy olyan képet kapunk Magyarországról, amilyet egy tengerentúli egyetemi oktató lát több ezer kilométeres távolságról.

2.100 Ft 1.575 Ft

Köztes demokrácia

Ez a könyv a Méltányosság Politika-elemző Központ kutatóinak válogatott esszéit, elemzéseit, tanulmányait tartalmazza éppen egy évvel a központ legutóbbi kötetének megjelenése után. A Méltányosság-könyvek sorozat harmadik darabjaként napvilágot látó összeállításban tíz szerző ötven írása olvasható. Az írások Magyarország mai állapota elé tartanak kritikus tükröt, abban a meggyőződésben, hogy a könyv hozzájárulás a politikaelméleti diszkussziók hazai horizontjának régen várt tágításához.
2.100 Ft 1.575 Ft
Gyártó: Szabó Gabriella

Kommunikáció és integráció

Hogyan zajlott a 2010 nyarán megindult magyar médiaszabályozás európai vitája? Kik voltak a főszereplők, és milyen érvkészleteket használtak? A heves politikai vita vajon szétfeszíti az Európai Unió kereteit, vagy inkább dinamizálja az európai közbeszédet? S ha létrejött a magyar médiatörvények európai nyilvánossága, mit mondhatnunk el róla? Intézményközpontú vagy a politikai kommunikációs szereplők határozzák meg? Esetleg az interakció jelöli ki a nyilvánosság határait?

2.100 Ft 1.575 Ft

Leírás

A könyvben szisztematikusan kifejtett alapgondolat szerint történeti-társadalomelméleti nézőpontból vizsgálat alá vehető a modern kor, továbbá ebből kiindulva megalapozott válasz lehetőségével közelíthető a napjaink összeomlással fenyegető történelmi horderejű válságából kivezető útra vonatkozó kérdés. Előre tekintve az ennek szellemében folytatott vizsgálódás majdani eredményére, két következtetésre juthatunk. Az egyiket a következőképpen fogalmazhatjuk meg: számot kell vetnünk az örök békével és közös jóléttel kecsegtető emberi emancipáció ígéretével, és ez a számvetés negatív eredménnyel zárul. A másik következtetés az, hogy a történeti-társadalomelméleti gondolkodás menetében módszeresen, lépésről lépésre haladva, az emberi együttélés jelenlegi formája utáni új történeti állapotot illetően felvázolhatjuk egy lehetséges és élhető emberi létforma alapszerkezetét. „A rezignáltnak tűnő cím ellenére Balogh István nem pesszimista. Árnyalt elemzése az emberi létmód komplexitását és ellentmondásos jellegét mutatja fel, szemben az indokolatlanul optimista utópiák egyoldalúságával.”

Boda Zsolt, Társadalomtudományi Kutatóközpont

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Balogh István
Megjelenés 2022
Terjedelem 184 oldal
Kötészet kartonált
ISBN 978-963-414-855-5

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Arrow Forward