Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ökológiai dokumentumfilmek

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Oikos színei

Ökológiai dokumentumfilmek

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Oikos színei

Ökológiai dokumentumfilmek

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
20%
3.990 Ft 3.190 Ft
Menny.:db

Ökológiai dokumentumfilmek

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Gyártó: Szűcs Kinga

Nyitottá válni

Növényi etika és teológia

 

2.990 Ft 2.390 Ft
Gyártó: Farkas Judit

Környezeti kérdések – közösségi válaszok

A humán környezettudomány a 21. század szülötte, egy olyan korszaké, amikor az emberiség már nem teheti meg, hogy a környezeti problémákat figyelmen kívül hagyja, vagy egyetlen nézőpontból próbálja átlátni és kezelni.

 

4.990 Ft 3.990 Ft
Gyártó: Gombkötő Nóra

Közösség által támogatott mezőgazdaság

A könyv segítségével az olvasó megismerheti a közösség által támogatott mezőgazdaság történelmi és földrajzi hátterét, a módszer lényegét, alapelveit, alkalmazhatóságát, valamint kidolgozásának és megvalósításának részleteit. A gyakorlatba történt átültetését néhány jó példa illusztrálja.

 

2.990 Ft 2.400 Ft

A közlegelők komédiája


Takács-Sánta András (1974) ökológus, az ELTE docense - a Társadalomtudományi Karon a humánökológia mesterszak igazgatója, a Természettudományi Karon a Környezettudományi Centrum munkatársa. A helyi ökoközösségeket segítő Kisközösségi Program szakmai vezetője. Korábbi könyve Bioszféra-átalakításunk nagy ugrásai címmel jelent meg a L'Harmattan Kiadónál.

2.490 Ft 1.990 Ft
Gyártó: Pierre Rabhi

Hogy megmaradjon az élet

1974 táján különös csapás híre rázta meg a világot. Egész erdők pusztultak el állva. A végtelenségig repedezett földön agonizáló állatok és tetemek hevertek szerteszét, legyőzve. Pierre Rabhi Burkina Fasóban, a Száhel-övezet déli részén vágott bele a sivatag visszahódításába. Évtizedes munkájáról szól ez az egyszerre kalandos és lírai életregény.

2.300 Ft 1.840 Ft

Leírás

A művészetek mindig is érzékenyen reagáltak a valóság alakulására, a maguk eszközeivel megjelenítve a változások ránk gyakorolt hatásait. A dokumentumfilmek különösen izgalmas és kiemelten fontos lenyomatai, látleletei annak, amit a tudomány globális környezeti válságnak nevezett el. Olyan alkotásokról van szó, amelyek a középpontjukba az emberi társadalom és a környezet egymásra gyakorolt hatását, az ökológiai egyensúly felborulását helyezik, és már évtizedek óta beszélnek nekünk a társadalmi működés humánökológiai szempontú megváltoztatásának elkerülhetetlen szükségességéről. A könyv célja, hogy ezen alkotásokból keresztmetszeti képet adva, a filmtudományi megközelítést segítségül hívva bemutassa az ökológiai nézőpont mindannyiunk számára fontos üzeneteit. A szerző dokumentumfilmes esettanulmányokon keresztül szemlélteti a környezeti válság elhatalmasodásának, a biodiverzitás csökkenésének, a fenntarthatóság és a földi ökoszisztéma megóvásának lehetőségeit. Külön egység foglalkozik Werner Herzog, a filmtörténeti modernitás német kultuszrendezőjének 21. századi dokumentumfilmes munkásságával. Herzog bújtatottan, különböző formai megoldások mögé rejtve tárgyalja a tudományos kutatások által feltárt egyetemes problémákat. Az utolsó fejezet David Attenborough rendkívüli életművét mutatja be a mindannyiunk számára megszívlelendő bölcs tanáccsal, hogy bolygónk jövőjéért együttesen kell felelősséget vállalnunk.

 

Turnacker Katalin, PhD, a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Filmtudomány és Vizuális Tanulmányok Tanszékének alapítása óta egyetemes és magyar filmtörténetet, filmelemzést oktatott. Kurzusain többek között kiemelt helyet kapott a filmművészet humánökológiai megközelítése. Kutatásai középpontjában a német nyelvű film története, a festészet és a film kapcsolata, a német szerzői életművek feldolgozása áll. Aktuális kutatását az ökológiai témájú dokumentumfilmek történeti-elméleti folyamatainak elemzése, feldolgozása képezi.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Turnacker Katalin
Megjelenés 2023
Terjedelem 178 oldal
Kötészet ragasztókötött, kartonált
ISBN 978-963-646-044-0
Sorozat Környezet és társadalom sorozat
Arrow Forward