Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Gyártó:

Őszinte válasz az összeomlásra

(fordította: Stumpf-Biró Balázs)

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Nincs raktáron

Összetörve

Gyártó:

Őszinte válasz az összeomlásra

(fordította: Stumpf-Biró Balázs)

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Nincs raktáron

Összetörve

Gyártó:

Őszinte válasz az összeomlásra

(fordította: Stumpf-Biró Balázs)

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Nincs raktáron
20%
5.990 Ft 4.790 Ft
Menny.:db
Gyártó:

Őszinte válasz az összeomlásra

(fordította: Stumpf-Biró Balázs)

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Nincs raktáron

Hasonló termékek

Mezőgazdasági ökotoxikológia

A hazai olvasó első alkalommal vehet kézbe mezőgazdasági ökotoxikológia kézikönyvet, amely egyetemi tankönyvként is alkalmazható. Világviszonylatban is egyedülálló, amit a könyv ismeretanyaga kínál, s nem véletlenül.

4.900 Ft 3.920 Ft
Gyártó: Farkas Judit

Környezeti kérdések – közösségi válaszok

A humán környezettudomány a 21. század szülötte, egy olyan korszaké, amikor az emberiség már nem teheti meg, hogy a környezeti problémákat figyelmen kívül hagyja, vagy egyetlen nézőpontból próbálja átlátni és kezelni.

 

4.990 Ft 3.990 Ft
Gyártó: Andreas Malm

Hamarosan ​túl késő lesz…

avagy a klímaváltozás árnyékában

Andreas ​Malm műve nem csupán egy újabb a hasonló témájú könyvek sorában. Ha Ön eddig még nem győződött meg az éghajlatváltozás veszélyének valósságáról, most döbbenetes felismerés várja. Ha a tudatos környezetvédők közé tartozik, ez
esetben is gondolatébresztő és lélegzetelállító irodalmi élményben lesz része.

4.990 Ft 3.990 Ft

Virágot ​Oikosnak

Kísértések kémiai és genetikai biztonságunk ürügyén

A könyv, amit az olvasó a kezében tart, kettős rokonságot mutat a középkori tudós poéta, Dante Alighieri Poklával. Az egyik, hogy ezt is többen fogják emlegetni, mint ahányan az elejétől a végéig elolvassák. A másik, hogy a pokolból, melynek bugyrait rendíthetetlen alapossággal kutatja át, mégsem a kínzószerszámok és gyötrelmek végtelen sokfélesége rendít meg leginkább, hanem a kárhozottak sorsa, amiben a magunkéra ismerhetünk. A bűnök és gonosz szenvedélyek katalógusát az újkori szerző immár a képletek, hatásvizsgálatok, gyártási és engedélyezési procedúrák semlegesnek mondott nyelvén adja elő; mire a művének végére érünk, mégsem marad kétségünk afelől, amit már Dante is sejtett, hogy a valóságos pokol az, amit itt e Földön, az elpusztított Éden helyén (nyersanyagából) a maga és fajtársai vesztén állhatatosan munkálkodó emberfajt teremt.

4.500 Ft 3.600 Ft

Környezet és etika

Milyen értelmezési lehetőségeket és válaszokat kínál az etika a globális környezeti válságra? Mennyiben gazdagította etikai gondolkodásunkat az ökológiai belátás? Bár az elmúlt években örvendetesen nőtt a téma iránti érdeklődés, és több felsőoktatási intézményben indultak kurzusok, amelyek az ökológiai gondolkodásmód társadalomelméleti alkalmazásával foglalkoznak, az ökofilozófia legismertebb képviselőinek munkái magyarul alig hozzáférhetőek. Szöveggyűjteményünk ezt a hiányt pótolja: a környezeti etika klasszikus szövegeit, különféle irányzatait, főbb témaköreit és legvitatottabb kérdéseit mutatja be.

4.290 Ft 3.430 Ft

Mélyalkalmazkodás

Eligazodás az éghajlati káosz valóságában

(fordította: Stumpf-Biró Balázs)

3.990 Ft 3.190 Ft

Leírás

„Amint egyre jobban átlátjuk a létünket fenyegető katasztrófák összefüggéseit, annál inkább érzzük a késztetést, hogy mindennapi, úgymond »valódi« dolgokkal foglalkozzunk helyettük. A megnyugtató, édes tudatlanság állapotában. De aztán egyre nehezebb és nehezebb lesz letagadni, amit tapasztalunk, mert ahogy figyelmünk a valóság felé fordul, mindenütt annak igazolását fogjuk látni, helyben és szerte a világon egyaránt.”

Catherine Ingram

Sorsformáló idők várnak ránk. Vajon képesek vagyunk-e kevesebb félelemmel és színleléssel, ugyanakkor több bátorsággal és tetterővel szembenézni velük? Ez a könyv segíthet ebben. Azáltal, hogy tényszerű és tudományos, arra ösztönöz minket, hogy a maguk teljességében és valóságában érthessük meg a várható összeomlás folyamatainak jelentőségét. Jobb tájékozódni és felkészülni, mint hirtelen és váratlanul szembesülni a rendszerszintű összeomlás következményeivel. Az Összetörve egy átfogó, meggyőző, ugyanakkor árnyalt érvelés arról, hogy a társadalmi összeomlás nem a jövőben ránk váró, hanem egy már javában zajló folyamat. A legnagyobb baj ugyanis a „meg fogjuk oldani” szemlélet népszerűségével az, hogy ellehetetleníti a párbeszédet arról, mit tehetünk annak tudatában, hogy valószínűleg nem leszünk képesek helyrehozni a problémát.

A nemrégiben magyar nyelven is megjelent Mélyalkalmazkodás című kötet folytatása és kiteljesedése Jem Bendell professzor újabb könyve, amely segít átlátni a minket körülvevő folyamatokat, megérteni a bonyolult összefüggéseket, lehetővé téve ezáltal, hogy őszinte döntéseket hozhassunk meg az életünkkel kapcsolatban. Rámutat arra, hogy az alkalmazkodásra való felkészülésnek haladéktalanul meg kell kezdődnie szervezeti, közösségi és egyéni szinten egyaránt. Ennek elengedhetetlen szükségességét azonban ma még rendkívül kevesen ismerik fel.

Az író:

Jem Bendell

Jem Bendell a University of Cumbria professzora és a Deep Adaptation Forum (deepadaptation.info) alapítója. Kutatóként, oktatóként és tanácsadóként az éghajlati káoszhoz való mélyreható alkalmazkodás vezetésére, kommunikációjára, facilitációjára és innovációjára specializálódott.

Ő a szerzője a „Deep Adaptation” című, vírusszerűen terjedő tanulmánynak, amelyet már több mint egymilliószor töltöttek le. Korábbi munkájától egyre inkább eltávolodva permakultúrás erdőkertek művelőjévé és énekes-dalszerzővé vált.

A fordító:

Stumpf-Biró Balázs

Stumpf-Biró Balázs az éghajlatváltozás hatásait azonosító és az alkalmazkodás folyamatát támogató Cassandra Programot fejlesztő Cassee Klímaadaptációs Tanácsadó Zrt. társalapítója. A mentális felkészülést fontosnak tartó Deep Adaptation (Mélyalkalmazkodás) mozgalom magyarországi képviselője és a szemléletformálást segítő Betyáros Világ podcast alkotója, aki a Pannon Egyetem Környezettudományi Doktori Iskolájában a globális polikrízis jelenségének kibontakozását kutatja.

„Minél több embernek sikerül megértenie az összefüggéseket, annál nagyobb az esélye annak, hogy megmarad a társadalmi összetartás, és eredményes válaszok születnek az egyre növekvő számú problémára. Vannak emberek, akik másoknál felkészültebbek arra, hogy nyilvánosan beszéljenek vagy írjanak a Nagy Felbomlásról, és megosszák a megszerzett információt.

De még ha nem is hivatásos kommunikátor valaki, akkor is képes segíteni azzal, hogy megosztja azt, amit megértett a felbomlás folyamataiból, okaiból, és képes megfelelő válaszokat adni saját munkatársai, barátai vagy rokonai számára.

A szemléletformálásra irányuló erőfeszítéseink eredményesebbek lesznek, és mentális egészségi állapotunk is javulhat, ha olyan emberek vesznek körül minket, akik már eljutottak a tudatosulás egy bizonyos szintjére.”

Richard Heinberg

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Jem Bendell
Megjelenés 2024
Terjedelem 326 oldal
Kötészet kartonált
ISBN 978-963-646-097-6
Sorozat Holnapután sorozat
Arrow Forward