Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Gyártó:

Élettörténet és pszichoterápia

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Pszichoterapeuták a Kádár-korszakban

Gyártó:

Élettörténet és pszichoterápia

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Pszichoterapeuták a Kádár-korszakban

Gyártó:

Élettörténet és pszichoterápia

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
Címkék:
Papp Barbara
20%
2.990 Ft 2.400 Ft
Menny.:db
Gyártó:

Élettörténet és pszichoterápia

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Gyártó: Korbai Hajnal

Lotilko szárnyai

TERÁPIÁS TÖRTÉNETEK ÉS MESÉK TRAUMÁT ÁTÉLT GYEREKEKNEK

A Mosoly Alapítvány módszertani kiadványsorozatának második kötetét a terápiás hatással bíró népmeséknek szenteltük. Olyan történeteket válogattunk a könyvbe, melyeket traumát átélt gyerekeknek mesélhetnek a szülők vagy a különböző területekről érkező szakemberek. 

3.990 Ft 3.190 Ft

Testképek a társadalomban

A Testképek sorozat második kötetében arra vállalkoztunk, hogy a testkép és az ember társas, társadalmi és természeti környezete között felépülő, hallatlanul összetett viszonyrendszer néhány kiemelt jelentőségű csomópontjára rávilágítsunk.

 

4.490 Ft 3.600 Ft
Gyártó: Duncan Isadora

Életem

,,Duncan kisasszony...akinél szebben senki se táncolt ezen a világon..., nos, igen, Duncan kisasszony úgy gondolkodik, hogy a tánc mint művészet a test művészete, melyben a főszerep az izmoknak, a húsnak jut... Társa a zene.

3.200 Ft 2.560 Ft
Gyártó: Korbai Hajnal

Táncoló fák

Terápiás történetek és módszerek a mosoly kincsestárából

4.990 Ft 4.000 Ft

Leírás

A szerző figyelmét a disszertációjához készített történeti interjúk fordították a pszichoterápia felé, majd már a 20. századi Magyarország történetének kutatójaként lett klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta-jelölt.

Ez a kettős érdeklődés, a történeti kíváncsiság és a pszichoterápia iránti elkötelezettség adja e munka alapját, ez adja az élettörténet és a pszichoterápia összefüggéseit bemutató kutatás alappillérét.

A kötet ismerteti a pszichoterápia történetének számos aspektusát, a pszichoterápia, a pszichoterápiás intézményrendszer újjáéledését, illetve kialakulását a Kádár-korszakban, különösen annak második felében. A kutatás legfontosabb forrását a szerző pszichoterapeutákkal készített történeti interjúi nyújtják: a megélt élet, a mindennapok tapasztalatai a személyes források hitelével vezetnek be egy szakma újjászületésébe. A terapeutákkal készült, félig strukturált interjúk a karrierre és a szakma történetére, a rendszer és a szakma kapcsolatára, valamint a személyes hivatás- és elhivatástörténetre, benne a családi háttérre fókuszálnak. Az interjúkon kívül levéltári dokumentumok, visszaemlékezések és a korabeli sajtótermékek anyagai segítik annak megismerését, hogy milyen volt a szakma a Kádár-korszak hétköznapjaiban.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Papp Barbara
Megjelenés 2024
Terjedelem 200 oldal
Kötészet kartonált
ISBN 978-963-414-964-4
Sorozat Humaniórák sorozat
Arrow Forward