Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Módszer és beállítottság

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Realista fenomenológia

Módszer és beállítottság

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Realista fenomenológia

Módszer és beállítottság

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
20%
3.290 Ft 2.630 Ft
Menny.:db

Módszer és beállítottság

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

A politikai filozófia alapelvei

Domingo Blanco Fernández könyvében a politikai filozófia alapjainak mélyebb megértésére törekszik, mint azt a szerző által kritikával érintett mai politológiai irányzatok egyáltalán érdemesnek gondolják.

2.800 Ft 2.240 Ft
Gyártó: Schwendtner Tibor

Hatalom és filozófia

Hermeneutikai, fenomenológiai megközelítések

A ​politikum természete mindig is a filozófiai gondolkodás előterében állt. A fenomenológia és a filozófiai hermeneutika esetében azonban eleinte úgy tűnhetett, hogy meglehetősen apolitikus irányzatokról van szó, ám még az alapító Husserl és Heidegger esetében is – a hagyatékok feldolgozása után – markáns politikafilozófiai koncepciók rekonstruálhatók.

 

2.400 Ft 1.920 Ft
Gyártó: Schwendtner Tibor

Heidegger és a nemzetiszocializmus

 A kötet tanulmányai összefüggő képet rajzolnak Heidegger és a nemzetiszocializmus kapcsolatának tényeiről, fázisairól, a politikai aktivizálódás filozófiai motívumairól és a kiábrándulás filozófiai konzekvenciáiról, továbbá kirajzolódnak azok a kritikai perspektívák is, ahonnan megfelelő távolságból tekinthetünk e rendkívül összetett viszonyrendszerre.

2.290 Ft 1.830 Ft
Gyártó: Schwendtner Tibor

Filozófia és nemzetiszocializmus

Értelmezések és kontextusok

A legtöbb tanulmány Carl Schmitt, illetve Martin Heidegger és a nemzetiszocializmus kapcsolatát próbálja feltérképezni és elemezni, de több tanulmány foglalkozik a fenomenológia és a politikum kapcsolatával, továbbá a nemzetiszocializmus konzervatív kritikája is több írásban elemzésre kerül.

 

 
 
2.600 Ft 2.080 Ft

Leírás

Egy élő párbeszéd, a realista fenomenológia dokumentumát tartja kezében az olvasó. Az 1945-ben született mester, Josef Seifert először 2009-ben megjelent művére reflektál az 1978-as születésű tanítvány, Szalay Mátyás. Seifert német anyanyelvű gondolkodó, könyvét azonban angolul írta meg. Seifert könyvét 2011-ben fordították először „idegen nyelvre”, spanyolra. Az évtizedek óta spanyol nyelvterületen dolgozó hazánkfia, Szalay ezt a fordítást használta, és írt hozzá egy kiegészítő szempontú esszét – immár magyarul.

 

Mindkét szerző a realista fenomenológiai hagyomány gondolkodója, azért is adtuk a kötetnek ezt a merész, de irányadó címet. Szerzőink közös bölcseleti gyökérből eredő meggyőződése azonban, hogy a címek és szavak nem számítanak; az egyedüli, ami fontos, a „dolgok igazságának” a megértése. Még ha úgy tűnik, hogy filozófusaink sokszor fordításokkal is vitáznak, megegyeznek abban, hogy a filozófiai megismerés nem – csak – hermeneutika, hanem élő párbeszéd.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Josef Seifert, Szalay Mátyás
Megjelenés 2024
Terjedelem 216 oldal
Kötészet kartonált
ISBN 978-963-414-751-0
Sorozat Vallástudományi Könyvtár sorozat
Arrow Forward