Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Módszer és beállítottság

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Nincs raktáron

Realista fenomenológia

Módszer és beállítottság

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Nincs raktáron

Realista fenomenológia

Módszer és beállítottság

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Nincs raktáron
20%
3.290 Ft 2.630 Ft
Menny.:db

Módszer és beállítottság

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Nincs raktáron

Hasonló termékek

A hitvallástól a teológiai megalapozásig

„Fontos helyesen értelmezni a sensus fidei vagy a sensus fidelium természetét és elhelyezését. A sensus fidelium alatt nem egyszerűen egy adott korban vagy kultúrában megvalósuló többségi véleményt kell érteni, nem is csak egy másodlagos megerősítést jelent arra vonatkozóan, amit a Tanítóhivatal már előbb tanított. A sensus fidelium Isten népének sensus fidei-je a maga teljességében, Isten Igéjének engedelmeskedve és a hit útjain a pásztoraitól vezérelve. A sensus fidelium így az Isten népében – amely megkapja, megérti és megéli Isten Igéjét az Egyházban – mélyen meggyökerezett hit iránti érzék.”

2.600 Ft 2.080 Ft
Gyártó: Bence György

Politikai-filozófiai tanulmányok 1990–2006

A kötet Bence György (1941-2006) filozófus és politikai kommentátor tanulmányait gyűjti össze. A tanulmányok főbb témái: politika és politikai filozófia, totalitarizmus és rezsimváltás, a politikai igazságtétel lehetőségei, illetve olyan aktuális politikaelméleti jelenségek, mint a nacionalizmus, a zöld politika, a vallási semlegesség és a polgári engedetlenség kérdései, illetve az ügynökügyek és egy alkotmány megírásának elvi problémái. A kötet gerincét 1990 és 2000 között készült tanulmányok adják, ezeket néhány újabban született munka egészíti ki, a szerző eredeti szándékának megfelelően.

2.600 Ft 2.080 Ft
Gyártó: Adorjáni Zoltán

Jób testamentuma

Bevezetés - fordítás - jegyzetek

Jób testamentuma az ún. ószövetségi apokrif, másként pszeudoepigráf iratok hosszú sorának egyik darabja. Olyan írás tehát, amely az ószövetségi Jób könyvével áll szoros kapcsolatban, de amely mégsem tartozik a kanonizált ószövetségi, sem pedig az úgynevezett deuterokanonikus könyvek sorába. E mű sajátos darab a szép számmal fennmaradt s az úgynevezett testamentum-műfajt képviselő iratok sorában. Görög kézirataiban teljes és viszonylag jó szövege maradt fenn. Ezekből készült most első magyar fordítása, elsősorban a szélesebb körű olvasóközönségre való tekintettel.

2.600 Ft 2.080 Ft
Gyártó: Várnai Jakab

Útjelzők

Teológiai tanulmányok a szerzetességről

Kötetünk nem kínál teljes körű ismereteket a szerzetességről, mégis szinte minden fontos kérdést érintenek szerzőink. Bízunk benne, hogy a szerzetesség iránt érdeklődők haszonnal forgatják majd. 

 

 

2.600 Ft 2.080 Ft
Gyártó: Kovács Ábrahám

Világnézetek kihívásai és a protestáns teológia

Ezzel a kötettel útnak induló Magyar protestáns teológiatörténeti könyvtár sorozat célja, hogy külön publikációs fórumot biztosítson a hazai protestáns teológiai gondolkodás történetéhez, ezen belül hangsúlyosan a XVIII-XX. századhoz kapcsolódó eredmények közvetítéséhez. A kiadványsorozat ötletét a Debreceni Református Hittudományi Egyetem Hatvani István Teológiai Kutatóintézete és a Közép-Európai Reformáció és Protestantizmus Történeti Kutatóintézete által 2014-ben indított műhelykonferencia sorozat sikere vetette fel.

2.600 Ft 2.080 Ft

Visszatérők a tradícióhoz

Elszakadás a zsidó hagyománytól és a báál tsuvá jelenség kérdései a rendszerváltás utáni Budapesten

A Holokauszt utáni harmadik generáció újraértékelni, újratanulni látszik az elhallgatott hagyományt. A rendszerváltás körüli sokféle zsidó vallási és etnikai identitás-felfedezés, -újratanulás, -újraértelmezés jelenti e kötet központi kérdéseit. A szerző visszatérőnek nevezi mindazokat, akik akár csak egy tradícióelemmel többet tartanak, mint a szüleik. Visszatérők, báál tsuvák azok, akik újra gyertyát gyújtanak péntek este, talán szombatot és kósert tartanak, megtanulnak héberül, esetleg alijáznak Izraelbe vagy csak tanulmányozzák a zsidó hagyományokat.

2.600 Ft 2.080 Ft

Leírás

Egy élő párbeszéd, a realista fenomenológia dokumentumát tartja kezében az olvasó. Az 1945-ben született mester, Josef Seifert először 2009-ben megjelent művére reflektál az 1978-as születésű tanítvány, Szalay Mátyás. Seifert német anyanyelvű gondolkodó, könyvét azonban angolul írta meg. Seifert könyvét 2011-ben fordították először „idegen nyelvre”, spanyolra. Az évtizedek óta spanyol nyelvterületen dolgozó hazánkfia, Szalay ezt a fordítást használta, és írt hozzá egy kiegészítő szempontú esszét – immár magyarul.

 

Mindkét szerző a realista fenomenológiai hagyomány gondolkodója, azért is adtuk a kötetnek ezt a merész, de irányadó címet. Szerzőink közös bölcseleti gyökérből eredő meggyőződése azonban, hogy a címek és szavak nem számítanak; az egyedüli, ami fontos, a „dolgok igazságának” a megértése. Még ha úgy tűnik, hogy filozófusaink sokszor fordításokkal is vitáznak, megegyeznek abban, hogy a filozófiai megismerés nem – csak – hermeneutika, hanem élő párbeszéd.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Josef Seifert, Szalay Mátyás
Megjelenés 2024
Terjedelem 216 oldal
Kötészet kartonált
ISBN 978-963-414-751-0
Sorozat Vallástudományi Könyvtár sorozat
Arrow Forward