Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Hírek

Rólunk

Tájékoztatás szerzőknek - Kéziratleadási szabályzat

 

Szerkesztőség

1088 Budapest, Múzeum utca 7.
+36/1 411-0175, +36/20 487-7564
szerkesztoseg@harmattan.hu
harmattan.szerkesztoseg@gmail.com
 

Váradi Péter

Főszerkesztő
+36/20 393-0530
varadip@harmattan.hu

Kára László

Műszaki vezető
+36/20 445-5563
kara.laszlo@harmattan.hu

Juhász Dóri

Ügyviteli munkatárs
+36/20 443-4747
juhasz.dori@harmattan.hu

Stibinger Ágnes

Kereskedelmi- és marketing menedzser
 +36/20 614-4540
stibinger.agnes@harmattan.hu 
megrendeles@harmattan.hu

 

Könyvesbolt:

1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 14–16.
+36/70 554-3177
harmattan@harmattan.hu
 

 

 

Rácz Ádám

Online értékesítő
Webshop +36/20 443-4647
harmattanonline@gmail.com
 

 

Felelős, minőségi könyvkiadás

Az 1999-ben alapított L’Harmattan Könyvkiadó küldetése az olvasói elmélyülés ösztönzése. A műveltség és a tudomány szinte minden területén magabiztosan tájékozódhatsz, ha megismered a L’Harmattan szerkesztői által gondosan válogatott kiadványokat.

A világirodalom legújabb gyöngyszemeitől a tudományos progresszivitáson át mindenféle ínyencséget megtalálhatsz itt. Az egymáshoz kapcsolódó, jól címkézett könyvek segítenek számodra, hogy az érdeklődésed első szikrájától eljuss a tudás szerteágazó hálózatáig. Kedvezményesen, első kézből, a kiadótól juthatsz hozzá különleges minőségű könyvekhez, sőt a legnagyobb visszhangot kiváltó szerzők műveibe díjmentesen bele is olvashatsz online.

Magyarország vezető tudományos kiadója

A kiadónál megjelent könyvek az alábbi témákat fedik le: antropológia-néprajz, filozófia, irodalomelmélet, kommunikáció, műszaki tudományok, művészet, nyelvészet, ökológia, politikatudomány, pszichológia, szépirodalom, tankönyvek, társadalomtudomány, történelem, régészet, valláselmélet és teológia.

A L’Harmattan évente 150-170 kötetet jelentet meg Magyarországon, elsősorban bölcsészettudományi és társadalomtudományi szak- és tankönyveket. Jelenleg mintegy 120 könyvsorozatot gondozunk. A nálunk megjelenő könyveket a Magyar Tudományos Akadémia a legmagasabb besorolású szakmai publikációként fogadja el. A kiadó az általános piacvezető pozíciója mellett az alábbi tudományterületeken önmagában is piacvezető státusszal bír: antropológia-néprajz, filozófia, politikatudomány, felsőoktatási tankönyvek, történelem, régészet, teológia.

A kiadó saját fejlesztésű digitális kiadványai és tankönyvei sikeresek, e téren is gazdag tapasztalatokkal rendelkezik. 2018-tól archívuma L’Harmattan Archívum néven elérhető az Elektronikus Információszolgáltatás Nemzeti Alapprogram keretei között az EISZ konzorcium tagjai számára. A www.openaccess.hu felületen saját Open Access kiadói szolgáltatással kapcsolódik az Open Science mozgalomhoz.

Az akadémiai hálózat egyik fő csomópontja

A L’Harmattan Könyvkiadó és Terjesztő Kft. az elmúlt 14 évben mintegy 1100 tudományos szakmunkát adott ki. A Zsigmond Király Főiskola, a Károli Gáspár Református Egyetem és a Sapientia Hittudományi Főiskola összes tankönyve a L’Harmattan Könyvkiadó gondozásában jelenik meg, emellett szerződésben rögzített, sorozatokra vonatkozó tankönyv- és szakkönyvkiadási programot valósít meg az ELTE BTK, az ELTE ÁJK, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Debreceni Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem bölcsészet- és társadalomtudományi intézeteivel, illetve tanszékeivel. Ezen felül egyes kötetekre vonatkozó, de folyamatos együttműködési viszonyt ápol a Pannon Egyetem, a Soproni Egyetem, a Közép-Európai Egyetem (CEU), a Tan Kapuja Buddhista Főiskola, a Kodolányi János Főiskola, a Szent István Egyetem, a Nyíregyházi Főiskola, az Eszterházy Károly Főiskola intézeteivel és tanszékeivel.

A L’Harmattan Könyvkiadó szerződéses viszonyban áll, illetve állt az alábbi szakmai intézményekkel és szervezetekkel: Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára, Magyar Filozófiai Társaság, Goldziher Intézet, Magyar Daseinanalitikai Egyesület, Magyar Irodalomtörténeti Társaság, Magyar Addiktológiai Társaság, Eszmélet Alapítvány, Magyarországi Jezsuita Rend, Bakonybéli Szent Maurícius Monostor, Pápai Református Teológiai Akadémia, Atelier Magyar-Francia Társadalomtudományi Központ, József Attila Kör, Eötvös József Intézet, ELTE BTK Ruszisztikai Kutatóközpont, Magyar Pszichológiai Társaság, Balassi Intézet, Sopron Város Önkormányzata, Hermann Ottó Múzeum, Somogy Megyei Levéltár, Zala Megyei Levéltár.

Sorozataink egy egyes kiadványainak szakmai előkészítése és kivitelezése kapcsán szerződéses viszonyban állunk az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel, a Szegedi Tudományegyetemmel, a Pécsi Tudományegyetemmel, a Miskolci Tudományegyetemmel, a Nyugat-Magyarországi Egyetemmel, a Sapientia Hittudományi Főiskolával, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel, a Pannon Egyetemmel, a Debreceni Tudományegyetemmel, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel, valamint számos más intézménnyel.

Egyedülálló nemzetközi kapcsolatrendszer

Megalakulása óta a L’Harmattan Könyvkiadó 10 alkalommal pályázott sikeresen az Európai Unió Kultúra keretprogramjában található könyvkiadási pályázaton, és ennek segítségével mintegy 70 kötetet jelentetett meg, többek között olyan alapműveket, mint Emile Durkheimtől A vallási élet elemi formái, Alexandre Koyrétől a Tanulmányok a tudományos gondolkodás köréből vagy Jacques Roubaud könyve A nagy londoni tűzvész. A kiadó mintegy 30 kötetet adott ki a Francia Intézet Kosztolányi Programjának keretében. Emellett az alábbi nemzetközi szervezetekkel alakított ki szerződésben rögzített együttműködést: Danish Arts Agency, Flemish Literature Fund, Goethe Institut – InterNationes, Indiai Köztársaság Magyarországi Nagykövetsége, Ireland Literature Exchange, Canada Art Council, Llull Intitute, Portugál Kulturális Minisztérium, Spanyol Királyság Külügyminisztériuma, Georgiai (Grúz) Kulturális és Műemlékvédelmi Minisztérium, Román Kulturális Intézet – Translation and Publication Support Programme, ProHelvetia, Szlovén Kulturális Minisztérium, Luxemburgi Kulturális Minisztérium, Belga Királyság Kulturális Minisztériuma, Szlovák Tudományos Akadémia, Babes-Bolyai Tudományegyetem, a Flamand Kormány Képviselete, NORLA, New European Books kiadó, East European Monographs kiadó.

A L’Harmattan Könyvkiadónál idegen nyelven megjelent kötetek – a hazai viszonyok között egyedülálló módon – az Amazon könyvterjesztő rendszerébe is felkerülnek és megrendelhetők, valamint a francia anyacégen keresztül Franciaországban könyvesbolti forgalomban vannak.

Szavakba öntjük a világot

A francia anyacéghez, illetve a Groupe L’Harmattanhoz jelenleg 12 francia nyelvű kiadó kapcsolódik, többek között olyan rangos műhelyek, mint a belga Academia vagy az Odin Éditions. A L’Harmattan emellett három teljes értékű, felszerelt és egyenként is hatalmas gyűjteménnyel rendelkező kutatóintézetet üzemeltet (iReMMO, IREA, Université Africaine de la Paix), valamint a Le Lucernaire néven ismert kulturális központot. A csoport 14 országban van jelen leányvállalatai révén. Különösen intenzív a működése Fekete-Afrikában, ahol a könyvkiadáshoz kapcsolódó feladatokat kiegészítik az általános kulturális misszióval és az általános jóléttel összefüggő törekvések. Jelen pillanatban az Éditions L’Harmattan L’Harmathéque nevű online adatbázisában nagyságrendileg mintegy 70 ezer könyv, 25 ezer folyóiratcikk, 46 ezer e-könyv és 1500 videoanyag található – köztük a magyar L’Harmattan mintegy 600 kötetével.

 

Arrow Forward