Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Gyártó:
Funkcionális kognitív elemzések Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Szaknyelvi szemantika

Gyártó:
Funkcionális kognitív elemzések Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Szaknyelvi szemantika

Gyártó:
Funkcionális kognitív elemzések Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
25%
2.990 Ft 2.240 Ft
Menny.:db
Gyártó:
Funkcionális kognitív elemzések Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Gyártó: Kodácsy Tamás

A homiletikai aptum

A homiletikai aptum az igehirdetés inkarnációs pontja.
A könyvben a következő kérdésekre keressük a választ: Miért nem maradunk inkább csöndben? Milyen kapcsolatban van a klasszikus retorikai aptum a homiletikai aptummal? Mi a kapcsolat az inkarnáció, az igehirdetés és a beszéd között? Mit jelent az a reformátori tanítás, hogy Isten Igéjének hirdetése Isten Igéje? A kalcedóni dogma tükrében hogyan elválaszthatatlan, oszthatatlan, elkülöníthetetlen az igehirdetésben az isteni és emberi? Miért lehet és kell őszinte, akár megválaszolatlan kérdéseket feltenni az igehirdetésben?

2.200 Ft 1.650 Ft

Életútinterjú

Vendégkönyvünk tanúsága szerint Baráti estéket a 80-as évektől havonta tartottunk, egyrészt barátoknak, másrészt a teológus ifjúság egy-egy csoportjának Lenkeyék csütörtöki teája címmel. Vendégelőadóink voltak pl. a nyugalmazott teológiai tanáraink közül Török István és Varga Zsigmond J., a Kossuth Lajos Tudományegyetem tanárai közül Bajkó Mátyás, Bitskey István, Görömbei András, Ujváry Zoltán professzorok, a Mozgáskorlátozottak Egyesületének PIREMON Kisvállalata igazgatója, Gere Kálmán, és sokan mások.

2.200 Ft 1.650 Ft
Gyártó: Kun Attila

A munkajogi megfelelés ösztönzésének újszerű jogi eszközei

A munkavállalói jogok kikényszerítése, a munkajogi szabályoknak való megfelelés biztosítása és a vállalatok szociálisan felelős működésre való ösztönzése napjainkban szinte sziszifuszi törekvésnek tűnik.

2.200 Ft 1.650 Ft

Leírás

A szerző két tudományterület – a terminológia és a kognitív szemantikai elemzések – világát kapcsolja össze, majd az így kialakított eszközrendszerrel elemez magyar nyelvű szakszövegeket. 
A kötet a kiválasztott szövegek terminusainak szemantikai elemzésével keresi a választ arra a kérdésre, hogy a szaknyelvi nyelvhasználatban milyen módon működnek a szépirodalomban és a köznyelvben már régóta vizsgált kognitív sémák: a fogalmi metafora (és ezen belül a megszemélyesítés), a fogalmi metonímia és a fogalmi integráció folyamata.
A mai magyar szaknyelvi nyelvhasználat speciális területeihez – az előállítási (minőségügyi, szabályozási, gyártási) és értékesítési (reklám, márkanév, termékleírás) folyamatokhoz – kapcsolódó szakszövegek terminusainak funkcionális kognitív szemantikai elemzése bemutatja, hogy ezek a kognitív sémák gyakran és aktívan jelennek meg a szaknyelvben is, így e jelenségek átjárást biztosítanak a köznyelvi és a szaknyelvi nyelvhasználat szemantikai jellegzetességei között.
A részletes esettanulmányokat olvasva – a példák és ábrák segítségével – az érdeklődők megbizonyosodhatnak arról, hogy ez az első hallásra száraznak tűnő téma gazdag és színes példatárát nyújtja a szemantikai elemzésre alkalmas folyamatoknak és érdekességeknek.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Sólyom Réka
megjelenés 2020
méret 158×226 mm
terjedelem 260 oldal
kötés ragasztókötött

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Arrow Forward