Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Gyártó:
Funkcionális kognitív elemzések Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Szaknyelvi szemantika

Gyártó:
Funkcionális kognitív elemzések Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Szaknyelvi szemantika

Gyártó:
Funkcionális kognitív elemzések Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
25%
2.990 Ft 2.240 Ft
Menny.:db
Gyártó:
Funkcionális kognitív elemzések Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Gyártó: Kun Attila

A munkajogi megfelelés ösztönzésének újszerű jogi eszközei

A munkavállalói jogok kikényszerítése, a munkajogi szabályoknak való megfelelés biztosítása és a vállalatok szociálisan felelős működésre való ösztönzése napjainkban szinte sziszifuszi törekvésnek tűnik.

2.200 Ft 1.650 Ft
Gyártó: Balogh Tamás

Huizinga Noster

A kötet példaszerű alapossággal vizsgálja a Huizinga-recepción keresztül a húszas-harmincas évek egyik legfontosabb irodalmi, kulturális, világnézeti mozgalmát, az újhumanizmus magyarországi változatait, melynek olyan jeles képviselői említhetők, mint – többek közt – Kerényi Károly, Thomas Mann, Szerb Antal, vagy maga Johan Huizinga. Minthogy az újhumanizmus törekvései sokszoros átértelmezésen és torzításokon estek keresztül mind a szélsőjobboldali, mind a szélsőbaloldali ideológiák térnyerésének köszönhetően (lényegében egykor és most is), Balogh Tamás könyve az újhumanizmus törekvéseinek jobb megismerését, a hozzá kapcsolódó ideológiai konstrukciók lebontását is lehetővé teszi." (Havasréti József)

 

2.200 Ft 1.650 Ft
Gyártó: Kodácsy Tamás

A homiletikai aptum

A homiletikai aptum az igehirdetés inkarnációs pontja.
A könyvben a következő kérdésekre keressük a választ: Miért nem maradunk inkább csöndben? Milyen kapcsolatban van a klasszikus retorikai aptum a homiletikai aptummal? Mi a kapcsolat az inkarnáció, az igehirdetés és a beszéd között? Mit jelent az a reformátori tanítás, hogy Isten Igéjének hirdetése Isten Igéje? A kalcedóni dogma tükrében hogyan elválaszthatatlan, oszthatatlan, elkülöníthetetlen az igehirdetésben az isteni és emberi? Miért lehet és kell őszinte, akár megválaszolatlan kérdéseket feltenni az igehirdetésben?

2.200 Ft 1.650 Ft

Leírás

A szerző két tudományterület – a terminológia és a kognitív szemantikai elemzések – világát kapcsolja össze, majd az így kialakított eszközrendszerrel elemez magyar nyelvű szakszövegeket. 
A kötet a kiválasztott szövegek terminusainak szemantikai elemzésével keresi a választ arra a kérdésre, hogy a szaknyelvi nyelvhasználatban milyen módon működnek a szépirodalomban és a köznyelvben már régóta vizsgált kognitív sémák: a fogalmi metafora (és ezen belül a megszemélyesítés), a fogalmi metonímia és a fogalmi integráció folyamata.
A mai magyar szaknyelvi nyelvhasználat speciális területeihez – az előállítási (minőségügyi, szabályozási, gyártási) és értékesítési (reklám, márkanév, termékleírás) folyamatokhoz – kapcsolódó szakszövegek terminusainak funkcionális kognitív szemantikai elemzése bemutatja, hogy ezek a kognitív sémák gyakran és aktívan jelennek meg a szaknyelvben is, így e jelenségek átjárást biztosítanak a köznyelvi és a szaknyelvi nyelvhasználat szemantikai jellegzetességei között.
A részletes esettanulmányokat olvasva – a példák és ábrák segítségével – az érdeklődők megbizonyosodhatnak arról, hogy ez az első hallásra száraznak tűnő téma gazdag és színes példatárát nyújtja a szemantikai elemzésre alkalmas folyamatoknak és érdekességeknek.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Sólyom Réka
megjelenés 2020
méret 158×226 mm
terjedelem 260 oldal
kötés ragasztókötött

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Arrow Forward