Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Források, jelentések és értelmezések

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Szakralitás és kommunikáció

Források, jelentések és értelmezések

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Szakralitás és kommunikáció

Források, jelentések és értelmezések

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
20%
3.990 Ft 3.200 Ft
Menny.:db

Források, jelentések és értelmezések

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Klasszikus művek újrafordítása

Szerkesztők: Gulyás Adrienn, Mudriczki Judit, Sepsi Enikő, Horváth Géza

 

3.290 Ft 2.630 Ft

Az emberáldozattól az istennév kimondhatatlanságáig

Az Ószövetség gondolatvilágának kétféle megközelítése, a vallástörténeti és a teológiai, igen közel áll egymáshoz, mégsem azonos. A vallástörténeti a vallási gondolatok kialakulását, azok hátterét és a gyakorlatban való megjelenését, a vallásgyakorlatot vizsgálja, míg a teológiai magukra a gondolatokra, azok tartalmára és összefüggésrendszerére koncentrál.

 

3.290 Ft 2.630 Ft
Gyártó: Kurucz György

Egyház, társadalom és művelődés Bod Péter korában

Mintegy két és fél évszázada, hogy a magyarigeni prédikátor, Bod Péter (1712-1769) Magyar Athenas című munkájának bevezetőjében időtlenül szól hozzánk, s a 20. század, illetve korunk írói, politikai moralistái számára egyaránt érvényes módon figyelmeztet „az írástudók felelősségére”. A jelen tanulmánykötet, mely Bod Péter születésének háromszázadik évfordulója alkalmából kerül közreadásra, minden tekintetben követi az idézett sorokban megfogalmazódó maximákat, vagyis hű tükörképét adja az egyes szerzők kutatói, írói felelősségvállalásának. Hogy milyen mértékben tudtak megfelelni az elvárásoknak, azt az olvasó értő ítéletére kell bízniuk, tudva azt, hogy ez a kiadvány „inkább JÓ IGYEKEZET MINT KÖNYV”.

 

3.300 Ft 2.640 Ft
Gyártó: Prontvai Vera

Költészet és ritualitás a kortárs magyar színházban

Vidnyánszky Attila és Visky András színházi világa

 

3.390 Ft 2.700 Ft

Jókai & Jókai

„Ismétlem, nem hiszek Jókai hanyatlásában. Jókai több mint író, ma is több, Jókai jelenség. Pótolhatatlan, őrizni való kincsünk még akkor is, ha irodalmi életünk jelenleg éppen szokott fáziseltolódásai egyikét éli, és Joyce, Woolf és Kafka korszakát magyarítja, így aztán egy kezdő esztéta szemében majdnem nevetséges lehet egy a Zalán keletkezése és a percek múlva kitörő ezerkilencszázötös orosz forradalom között élt alkotó optikája. Nem kell félteni, hadd nevessék ki, elviseli. Jókai, ha mostanában nem divat is kiejteni a nevét, és a külföld is nyilván elfelejtette, világjelenség, legjobb önmagunk, legrosszabb önmagunk összefoglalása, éppúgy a nemzet lelke, mint Arany vagy Petőfi." (Szabó Magda)
3.000 Ft 2.400 Ft

Leírás

Szakralitás és kommunikáció, két olyan terület és fogalom, amelyek önmagukban is összefoglaló jellegűek, és általános, sőt teljességigénnyel akarják megfogalmazni az emberi létezés megnyilatkozásait. A szakralitás a vallás(ok) alapja, ami a természetfeletti, az isteni nézőpontból fogja át az élet teljességét; a kommunikáció pedig minden olyan tudatos vagy akár nem szándékos cselekvést jelent, ami az információ átadásával, cseréjével kapcsolatos. Mégsem megragadhatatlanul tág ennek a két fogalomnak a tematikai és diszciplináris társítása, hiszen a (szakrális) élet és a (humán) tudomány szervezésének hierarchiájában a legfontosabbak közül kerülnek előtérbe, mint e tanulmánykötetben is: a művészet, benne a film, az irodalom, a fotóművészet; a közösségi hitélet, benne a gyógyítás, a zarándoklat és a pasztoráció különböző hagyományos és korunk kihívásaihoz igazodó formái. A könyv egy sorozat harmadik, záró darabja, és kapcsolódik a KRE BTK tudományos munkacsoportjához, annak konferenciáihoz. A könyvben szereplő tizenkét tanulmány mindegyike saját kutatásra, háttérmunkára épül. A szerzők a választott témájukat alaposan körüljárták, egyik sem korlátozódik a konferencián tartott előadás írott megszerkesztésére. Az egyes írások a közreadott változatnál is több háttérismeretet jeleznek, mert szinte mindegyik egy adott kutatási témának a folytatása vagy korábban feldolgozott hasonló témának a párja. Igényes, szakmailag megalapozott, tartalmilag változatos tanulmánykötetet vehet a kezébe az olvasó, és haszonnal forgathatja tudományos műként, oktatási segédanyagként és ismeretterjesztő műként egyaránt. (Deák-Sárosi László)

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Béres István,Korpics Márta,Dr. Spannraft Marcellina
Megjelenés 2023
Terjedelem 286 oldal
Kötészet ragasztott, puhatáblás
ISBN 9789634149491
Sorozat Károli könyvek sorozat
Arrow Forward