Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Gyártó:
Szakszövegtípusok vizsgálata társas-kognitív keretben Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Szakszöveg-tipológia

Gyártó:
Szakszövegtípusok vizsgálata társas-kognitív keretben Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Szakszöveg-tipológia

Gyártó:
Szakszövegtípusok vizsgálata társas-kognitív keretben Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
Címkék:
Csontos Nóra
25%
2.990 Ft 2.240 Ft
Menny.:db
Gyártó:
Szakszövegtípusok vizsgálata társas-kognitív keretben Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Gyártó: Kun Attila

A munkajogi megfelelés ösztönzésének újszerű jogi eszközei

A munkavállalói jogok kikényszerítése, a munkajogi szabályoknak való megfelelés biztosítása és a vállalatok szociálisan felelős működésre való ösztönzése napjainkban szinte sziszifuszi törekvésnek tűnik.

2.200 Ft 1.650 Ft
Gyártó: Balogh Tamás

Huizinga Noster

A kötet példaszerű alapossággal vizsgálja a Huizinga-recepción keresztül a húszas-harmincas évek egyik legfontosabb irodalmi, kulturális, világnézeti mozgalmát, az újhumanizmus magyarországi változatait, melynek olyan jeles képviselői említhetők, mint – többek közt – Kerényi Károly, Thomas Mann, Szerb Antal, vagy maga Johan Huizinga. Minthogy az újhumanizmus törekvései sokszoros átértelmezésen és torzításokon estek keresztül mind a szélsőjobboldali, mind a szélsőbaloldali ideológiák térnyerésének köszönhetően (lényegében egykor és most is), Balogh Tamás könyve az újhumanizmus törekvéseinek jobb megismerését, a hozzá kapcsolódó ideológiai konstrukciók lebontását is lehetővé teszi." (Havasréti József)

 

2.200 Ft 1.650 Ft
Gyártó: Kodácsy Tamás

A homiletikai aptum

A homiletikai aptum az igehirdetés inkarnációs pontja.
A könyvben a következő kérdésekre keressük a választ: Miért nem maradunk inkább csöndben? Milyen kapcsolatban van a klasszikus retorikai aptum a homiletikai aptummal? Mi a kapcsolat az inkarnáció, az igehirdetés és a beszéd között? Mit jelent az a reformátori tanítás, hogy Isten Igéjének hirdetése Isten Igéje? A kalcedóni dogma tükrében hogyan elválaszthatatlan, oszthatatlan, elkülöníthetetlen az igehirdetésben az isteni és emberi? Miért lehet és kell őszinte, akár megválaszolatlan kérdéseket feltenni az igehirdetésben?

2.200 Ft 1.650 Ft

Leírás

A könyv társas-kognitív keretben a szöveg–szövegtípus, majd a szakszöveg–szakszövegtípus kérdésköréből kiindulva, a szakszöveg fogalmának az intézményesített és a tapasztalati alapú tudásösszetevőit elemezve alkotja meg a szakszöveg-tipológia elméleti keretét és tesz javaslatot a vizsgálatok kiindulópontjaira. A szakszövegalkotást befolyásoló tényezők kifejtése, valamint a vizuális elemeknek a szakszövegekben való funkcionálása mellett a hétköznapi beszédműfajokba sorolható szakszövegek közül a kereskedelmi forgalomba kerülő termékekhez készült szakszövegtípusokat kvalitatív elemzésekkel vizsgálja. Ezen kategóriákkal kapcsolatban az ételrecept (konyhai recept) vizsgálatát is elvégzi, bemutatva, miként érintkezhetnek egymással eltérő diskurzustartományokhoz kapcsolódó szakszövegtípusok. A tudomány szakszövegeit kvantitatív esettanulmányok keretében vizsgálja, elsősorban e szakszövegekben működő szubjektivizációt előtérbe helyezve, illetve a metapragmatikai tudatosság eszközeire koncentrálva. Ezt követően a metapragmatikai reflexiók elemzéséhez szorosan kapcsolódva, a tudomány szakszövegeiben zajló tudáskonstruálásra jellemzővé váló idézést vizsgálja. Mindezen elemzésekkel a könyv a szakszövegek kategóriákba rendeződését, illetve e kategóriák érintkezését mutatja be, elemezve a szakszövegtípusokra jellemző összetevőket, valamint azok működését. 

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Csontos Nóra
Megjelenés 2020
Méret 158×226 mm
Terjedelem 246 oldal
Kötés ragasztókötött

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Arrow Forward