Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Gyártó:
Szakszövegtípusok vizsgálata társas-kognitív keretben Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Szakszöveg-tipológia

Gyártó:
Szakszövegtípusok vizsgálata társas-kognitív keretben Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Szakszöveg-tipológia

Gyártó:
Szakszövegtípusok vizsgálata társas-kognitív keretben Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
Címkék:
Csontos Nóra
20%
2.990 Ft 2.390 Ft
Menny.:db
Gyártó:
Szakszövegtípusok vizsgálata társas-kognitív keretben Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Gyártó: Farkas Ildikó

A japán modernizáció ideológiája

 

FARKAS MÁRIA ILDIKÓ egyetemi docens történelem, angol és japán szakon végzett az ELTE-n, majd történelemtudományból szerezte meg PhD fokozatát. A KRE BTK Keleti Nyelvek és Kultúrák szak oktatója, oktatási és kutatási területe a modern japán történelem, a japán-magyar kapcsolatok története, a japán kultúrtörténet és összehasonlító kultúratudomány.

 

2.300 Ft 1.840 Ft
Gyártó: Kövi Zsuzsanna

Az alternatív ötfaktoros személyiségmodell és a személyiségklaszterek

A könyv a pszichobiológiai alapokon nyugvó alternatív ötfaktoros személyiségmodellt és a modellen alapuló Zuckerman–Kuhlman–Aluja személyiségkérdőívvel kapcsolatos változó- és személyorientált kutatásokat mutatja be. Célja, hogy a kérdőív alapját képező faktoranalitikus szemléletet összehasonlítsa egy újfajta személyorientált megközelítéssel, amely révén a tipikus személyiségprofilok, -klaszterek feltárhatóak. A könyv olyan kutatásmódszertani példákat is kíván nyújtani, amelyek nemcsak a személyiségpszichológia, hanem más tudományok (például orvostudomány és szociológia) művelői számára is hasznosak lehetnek. A könyv a példák mellett sok gyakorlati tanácsot és útmutatót is tartalmaz arra vonatkozóan, hogyan készíthetőek el a modern személyorientált klaszterelemzések. Ily módon az olvasó lépésről lépésre megtanulhatja, hogyan végezhet modern klaszterelemzéseket, és hogyan tudja azokat validálni, ellenőrizni. Az elemzések megismerése minden olyan kutatás számára hasznos lehet, amely során nagymintás elemzések készülnek. 

2.490 Ft 1.990 Ft

Dráma a tanteremben

Történetek cselekvő feldolgozása

 

2.490 Ft 1.990 Ft

A III. szibillakönyv

Irodalmi és teológiai bevezetés
2.490 Ft 1.990 Ft

Leírás

A könyv társas-kognitív keretben a szöveg–szövegtípus, majd a szakszöveg–szakszövegtípus kérdésköréből kiindulva, a szakszöveg fogalmának az intézményesített és a tapasztalati alapú tudásösszetevőit elemezve alkotja meg a szakszöveg-tipológia elméleti keretét és tesz javaslatot a vizsgálatok kiindulópontjaira. A szakszövegalkotást befolyásoló tényezők kifejtése, valamint a vizuális elemeknek a szakszövegekben való funkcionálása mellett a hétköznapi beszédműfajokba sorolható szakszövegek közül a kereskedelmi forgalomba kerülő termékekhez készült szakszövegtípusokat kvalitatív elemzésekkel vizsgálja. Ezen kategóriákkal kapcsolatban az ételrecept (konyhai recept) vizsgálatát is elvégzi, bemutatva, miként érintkezhetnek egymással eltérő diskurzustartományokhoz kapcsolódó szakszövegtípusok. A tudomány szakszövegeit kvantitatív esettanulmányok keretében vizsgálja, elsősorban e szakszövegekben működő szubjektivizációt előtérbe helyezve, illetve a metapragmatikai tudatosság eszközeire koncentrálva. Ezt követően a metapragmatikai reflexiók elemzéséhez szorosan kapcsolódva, a tudomány szakszövegeiben zajló tudáskonstruálásra jellemzővé váló idézést vizsgálja. Mindezen elemzésekkel a könyv a szakszövegek kategóriákba rendeződését, illetve e kategóriák érintkezését mutatja be, elemezve a szakszövegtípusokra jellemző összetevőket, valamint azok működését. 

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Csontos Nóra
Megjelenés 2020
Méret 158×226 mm
Terjedelem 246 oldal
Kötés ragasztókötött
Arrow Forward