Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Gyártó:
Szakszövegtípusok vizsgálata társas-kognitív keretben Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Szakszöveg-tipológia

Gyártó:
Szakszövegtípusok vizsgálata társas-kognitív keretben Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Szakszöveg-tipológia

Gyártó:
Szakszövegtípusok vizsgálata társas-kognitív keretben Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
Címkék:
Csontos Nóra
25%
2.990 Ft 2.240 Ft
Menny.:db
Gyártó:
Szakszövegtípusok vizsgálata társas-kognitív keretben Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Gyártó: Kodácsy Tamás

A homiletikai aptum

A homiletikai aptum az igehirdetés inkarnációs pontja.
A könyvben a következő kérdésekre keressük a választ: Miért nem maradunk inkább csöndben? Milyen kapcsolatban van a klasszikus retorikai aptum a homiletikai aptummal? Mi a kapcsolat az inkarnáció, az igehirdetés és a beszéd között? Mit jelent az a reformátori tanítás, hogy Isten Igéjének hirdetése Isten Igéje? A kalcedóni dogma tükrében hogyan elválaszthatatlan, oszthatatlan, elkülöníthetetlen az igehirdetésben az isteni és emberi? Miért lehet és kell őszinte, akár megválaszolatlan kérdéseket feltenni az igehirdetésben?

2.200 Ft 1.650 Ft

Életútinterjú

Vendégkönyvünk tanúsága szerint Baráti estéket a 80-as évektől havonta tartottunk, egyrészt barátoknak, másrészt a teológus ifjúság egy-egy csoportjának Lenkeyék csütörtöki teája címmel. Vendégelőadóink voltak pl. a nyugalmazott teológiai tanáraink közül Török István és Varga Zsigmond J., a Kossuth Lajos Tudományegyetem tanárai közül Bajkó Mátyás, Bitskey István, Görömbei András, Ujváry Zoltán professzorok, a Mozgáskorlátozottak Egyesületének PIREMON Kisvállalata igazgatója, Gere Kálmán, és sokan mások.

2.200 Ft 1.650 Ft
Gyártó: Kun Attila

A munkajogi megfelelés ösztönzésének újszerű jogi eszközei

A munkavállalói jogok kikényszerítése, a munkajogi szabályoknak való megfelelés biztosítása és a vállalatok szociálisan felelős működésre való ösztönzése napjainkban szinte sziszifuszi törekvésnek tűnik.

2.200 Ft 1.650 Ft

Leírás

A könyv társas-kognitív keretben a szöveg–szövegtípus, majd a szakszöveg–szakszövegtípus kérdésköréből kiindulva, a szakszöveg fogalmának az intézményesített és a tapasztalati alapú tudásösszetevőit elemezve alkotja meg a szakszöveg-tipológia elméleti keretét és tesz javaslatot a vizsgálatok kiindulópontjaira. A szakszövegalkotást befolyásoló tényezők kifejtése, valamint a vizuális elemeknek a szakszövegekben való funkcionálása mellett a hétköznapi beszédműfajokba sorolható szakszövegek közül a kereskedelmi forgalomba kerülő termékekhez készült szakszövegtípusokat kvalitatív elemzésekkel vizsgálja. Ezen kategóriákkal kapcsolatban az ételrecept (konyhai recept) vizsgálatát is elvégzi, bemutatva, miként érintkezhetnek egymással eltérő diskurzustartományokhoz kapcsolódó szakszövegtípusok. A tudomány szakszövegeit kvantitatív esettanulmányok keretében vizsgálja, elsősorban e szakszövegekben működő szubjektivizációt előtérbe helyezve, illetve a metapragmatikai tudatosság eszközeire koncentrálva. Ezt követően a metapragmatikai reflexiók elemzéséhez szorosan kapcsolódva, a tudomány szakszövegeiben zajló tudáskonstruálásra jellemzővé váló idézést vizsgálja. Mindezen elemzésekkel a könyv a szakszövegek kategóriákba rendeződését, illetve e kategóriák érintkezését mutatja be, elemezve a szakszövegtípusokra jellemző összetevőket, valamint azok működését. 

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Csontos Nóra
Megjelenés 2020
Méret 158×226 mm
Terjedelem 246 oldal
Kötés ragasztókötött

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Arrow Forward