Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Közelítések és mélymerülések Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Társadalmi kommunikáció és szakralitás

Közelítések és mélymerülések Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Társadalmi kommunikáció és szakralitás

Közelítések és mélymerülések Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
20%
3.490 Ft 2.790 Ft
Menny.:db
Közelítések és mélymerülések Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Az emberáldozattól az istennév kimondhatatlanságáig

Az Ószövetség gondolatvilágának kétféle megközelítése, a vallástörténeti és a teológiai, igen közel áll egymáshoz, mégsem azonos. A vallástörténeti a vallási gondolatok kialakulását, azok hátterét és a gyakorlatban való megjelenését, a vallásgyakorlatot vizsgálja, míg a teológiai magukra a gondolatokra, azok tartalmára és összefüggésrendszerére koncentrál.

 

3.290 Ft 2.630 Ft

Initiation into the Mysteries

A Collection of Studies in Religion, Philosophy and the Arts
4.990 Ft 3.990 Ft

Szakrális közösségek - kollektív emlékezet

Jelen tanulmánykötet témája és megközelítésmódja szorosan
kapcsolódik az előző, Társadalmi kommunikáció és szakralitás.
Közelítések és mélymerülések címmel megjelent kötethez.

 

3.990 Ft 3.190 Ft

Számvetés és tervezés

A néprajztudomány helyzete és jövője a 21. században

5.990 Ft 4.790 Ft

Új utak a pszichoterápiában

A kötetet ajánljuk minden olyan szakembernek, aki szeretne átfogó képet kapni a kognitív viselkedésterápiák új hullámához kapcsolódó terápiás módszerekről. A kötet a Benda Kálmán Szakkollégium Pszichológiai Műhelyének együttműködésével valósult meg.

 

4.990 Ft 3.990 Ft
Gyártó: Tari János

A néprajzi és az antropológiai filmkészítés. Történeti, elméleti és gyakorlati példák

A néprajzi filmezésnek, de különösen az utóbbi évtizedekben kialakult antropológiai filmezésnek éppen az a jellemzője, hogy maguk az alkotók, a filmek készítői egy személyben művészek, gyakorló filmalkotók és elméleti szakemberek a vizuális antropológia és a néprajzi kutatás területén. Tari János egyike ezeknek a szakembereknek, olyan néprajztudós, aki a film segítségével fejezi ki magát, képekben gondolkozik, és filmalakban adja közre terepmunkája és kutatási eredményeit. A szerző a tudós, az alkotó, a filmkészítő gyakorlati tapasztalataival kiegészítve írt elméleti és módszertani kérdésekről.

 

 

2.700 Ft 2.160 Ft
Gyártó: Kövi Zsuzsanna

Az alternatív ötfaktoros személyiségmodell és a személyiségklaszterek

A könyv a pszichobiológiai alapokon nyugvó alternatív ötfaktoros személyiségmodellt és a modellen alapuló Zuckerman–Kuhlman–Aluja személyiségkérdőívvel kapcsolatos változó- és személyorientált kutatásokat mutatja be. Célja, hogy a kérdőív alapját képező faktoranalitikus szemléletet összehasonlítsa egy újfajta személyorientált megközelítéssel, amely révén a tipikus személyiségprofilok, -klaszterek feltárhatóak. A könyv olyan kutatásmódszertani példákat is kíván nyújtani, amelyek nemcsak a személyiségpszichológia, hanem más tudományok (például orvostudomány és szociológia) művelői számára is hasznosak lehetnek. A könyv a példák mellett sok gyakorlati tanácsot és útmutatót is tartalmaz arra vonatkozóan, hogyan készíthetőek el a modern személyorientált klaszterelemzések. Ily módon az olvasó lépésről lépésre megtanulhatja, hogyan végezhet modern klaszterelemzéseket, és hogyan tudja azokat validálni, ellenőrizni. Az elemzések megismerése minden olyan kutatás számára hasznos lehet, amely során nagymintás elemzések készülnek. 

2.490 Ft 1.990 Ft

Leírás

„Mélységes mély a múltnak kútja” – írja Thomas Mann, és ez a mélység óhatatlanul is vonzza a kutatót, hogy megismerje és értelmezze a felszín alatti jelenségvilág természetét. Ebben a mélységben rejtőznek ugyanis azok a bölcseleti tartalmak, világmodellek, amelyek áthatják mindennapjainkat, gondolkodásunkat, világképünket, Istennel való kapcsolatunkat. Kollektív emlékezetünkben, hagyományainkban, rítusainkban, családi szokásainkban és ünnepeinkben is meg-megmutatkozik valami ebből, amíg vannak közösségek, melyek őrzik, ápolják, a szent időben újra és újra felelevenítik, jelenvalóvá teszik. Ott él a mítoszokban, beavató meséinkben, ihletett írók és költők életművében, rituális és szakrális szövegeinkben is. A nyelv mint világmodell is fogódzót nyújt abban, hogy a benne rejlő bölcselet, tapasztalat, spirituális/szakrális nyomára bukkanhasson a kutató.
A kommunikáció és szakralitás kapcsolódási területei nagyon összetettek, az utóbbi évtizedben mind a nemzetközi, mind a hazai kommunikációkutatásban megnőtt az érdeklődés a téma iránt. A kötet tanulmányaiban a kommunikációtudomány mellett a nyelvészet, az antropológia, a néprajztudomány és az irodalomtudomány közös metszeteivel, egymásra hatásával találkozhat az olvasó.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Korpics Márta, Spannraft Marcellina
megjelenés 2020
méret 158×226 mm
terjedelem 272 oldal
kötés ragasztókötött
Arrow Forward