Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Közelítések és mélymerülések Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Társadalmi kommunikáció és szakralitás

Közelítések és mélymerülések Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Társadalmi kommunikáció és szakralitás

Közelítések és mélymerülések Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
20%
3.490 Ft 2.790 Ft
Menny.:db
Közelítések és mélymerülések Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Tehetségek hite

Hallgatói tanulmánykötet
2.790 Ft 2.230 Ft
Gyártó: Pap Ferenc

Dicsőség tükre

Kálvin Institutiójában azt írja, hogy ez a világ Isten dicsőségének tükreként teremtetett. Amikor a teremtett világra, a teremtett emberre tekintünk, a dicsőség tükrébe nézünk és az örökkévalóságba pillantunk. Egyúttal nem feledhetjük, hogy kezünk alkotása, a szavak és a hangok összefűzése, a művészetek és a teológia művelése akkor teljesedik be és ki, ha egyedül az örökkévaló Isten dicsőségét tükrözi vissza.

2.700 Ft 2.160 Ft
Gyártó: Lázár Imre

A nevelés kozmológusai

Karácsony és Kodály a néplélektani megközelítés jegyében a pedagógia és antropológia között rejtett közös keretet teremtett, és ez a keret tanítványaik révén is életképesnek bizonyult a hivatalos pedagógia körein belül és kívül, de e modell általános érvényét bizonyítja Németh László pedagógiájának sikere is, még ha tárgya folytán másképp is jutott ez érvényre. Szellem, lélek és az anyagi világ egysége, hármasságában is egységes antropológiai vállalkozás: az ontológiai helyreállítás pedagógiája. Egy közösség sorsa áll vagy bukik rajta, de nyertesei mindig személyek, a tanítványok.

2.900 Ft 2.320 Ft
Gyártó: Komlósi Piroska

Családi életre és kapcsolati kultúrára felkészítés


E kötet 10 tanulmánya a családi életre és kapcsolati kultúrára való felkészítés főbb témaköreinek az oktatásához kíván segítséget nyújtani, igyekezve az elméleti ismeretek mellé gyakorlati, módszertani eszközöket is felkínálni.
A kötet olvasója mind a saját családi önismeretéhez, mind szakmai fejlődéséhez egyaránt értékes ismeretekkel gazdagodhat, s a pedagógusok továbbképzésében szinte nélkülözhetetlen.

2.950 Ft 2.360 Ft
Gyártó: Erdélyi Erzsébet

Az üzenetjét, azt kell megbecsülni

Tanulmányok Barabás László hetvenedik születésnapja alkalmából

2.600 Ft 2.080 Ft
Gyártó: László Emőke

A szolgálat ékessége

Tanulmányok Fruttus István Levente hetvenedik születésnapja alkalmából
2.990 Ft 2.390 Ft

Leírás

„Mélységes mély a múltnak kútja” – írja Thomas Mann, és ez a mélység óhatatlanul is vonzza a kutatót, hogy megismerje és értelmezze a felszín alatti jelenségvilág természetét. Ebben a mélységben rejtőznek ugyanis azok a bölcseleti tartalmak, világmodellek, amelyek áthatják mindennapjainkat, gondolkodásunkat, világképünket, Istennel való kapcsolatunkat. Kollektív emlékezetünkben, hagyományainkban, rítusainkban, családi szokásainkban és ünnepeinkben is meg-megmutatkozik valami ebből, amíg vannak közösségek, melyek őrzik, ápolják, a szent időben újra és újra felelevenítik, jelenvalóvá teszik. Ott él a mítoszokban, beavató meséinkben, ihletett írók és költők életművében, rituális és szakrális szövegeinkben is. A nyelv mint világmodell is fogódzót nyújt abban, hogy a benne rejlő bölcselet, tapasztalat, spirituális/szakrális nyomára bukkanhasson a kutató.
A kommunikáció és szakralitás kapcsolódási területei nagyon összetettek, az utóbbi évtizedben mind a nemzetközi, mind a hazai kommunikációkutatásban megnőtt az érdeklődés a téma iránt. A kötet tanulmányaiban a kommunikációtudomány mellett a nyelvészet, az antropológia, a néprajztudomány és az irodalomtudomány közös metszeteivel, egymásra hatásával találkozhat az olvasó.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Korpics Márta, Spannraft Marcellina
megjelenés 2020
méret 158×226 mm
terjedelem 272 oldal
kötés ragasztókötött
Arrow Forward