Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Gyártó:

Elszánt történetek 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

A fiú

Gyártó:

Elszánt történetek 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

A fiú

Gyártó:

Elszánt történetek 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
Címkék:
Kontra Ferenc
20%
3.490 Ft 2.790 Ft
Menny.:db
Gyártó:

Elszánt történetek 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Gyártó: Pánti Irén

Naplók és sorsok

Dr. Pintér László hadifogolynaplója 1945-1946

 

2.790 Ft 2.230 Ft
Gyártó: Sárfi N. Adrienn

Egy fényből valók

A változatos történetek között szerepelnek egy kambodzsai utazás rettenetes diktatúrát felvillantó rémképei: "Ne légy túl szabad!" - áll a híressé lett egykori kambodzsai középiskola börtönné alakított cellájának ajtaján a párt rabok felé közvetített bölcs tanácsa.

 

2.790 Ft 2.230 Ft
Gyártó: Arday Géza

Szellemi iránytű az emigrációban

Cs. Szabó halála óta eltelt évtizedek tették időszerűvé, hogy átgondoljuk irodalmi helyét és szerepét. A kötet szerzője több évnyi kutatómunkáját foglalta monográfiába: összeillesztette a történelmi okokból szétszakított életművet. Nem szerette volna, hogy az életmű "hűlő árnyékban" maradjon, hiszen Cs. Szabó a magyar nyelvű intellektuális próza egyik 20. századi művelője, aki műveiben az európai kultúra mellett hitet tett magyarságáról is.
Ez a könyv nem viasz, amely lenyomatként adja vissza Cs. Szabó teljes életrajzát vagy munkásságát, hanem iránytű - mint amilyen ő maga is volt az emigráció számára - mely bemutatja életútjának főbb mérföldköveit.

2.790 Ft 2.230 Ft
Gyártó: Sajó László

Volt időnk

Ott állt a Pobjeda, a lefüggönyözött ávós kocsi. A járda felőli oldalán két ávós hanyagul nekidőlve várt. Az egyik megszólalt: – Maga a Sajó László? Aztán miért nem voltunk mi Egerben, a főiskolán, felvételizni, mi?! – Én a Színművészeti Főiskolára felvételiztem, oda is jelentkeztem. – Az minket nem érdekel. Elmegy Egerbe. Két hét múlva jövünk! Jelenti nekünk, hogy megvolt a felvételi. Másnap Egerben voltam.

 

2.790 Ft 2.230 Ft

Leírás

Kontra Ferenc novelláskötete fordulatos időutazásra invitál. A századelő világával indít. A szereplőknek még nevük sincs, a feszültség, az izgalmas jelenetek viszik előre a történeteket. A kötet címadó alakja, a fiú alakmása vonul végig a huszadik századon. Valójában sosem nő fel, a kamaszkor őszinteségével válaszol minden kihívásra. Középiskolás lesz, majd katona és békefenntartó valós veszedelmek forgatagában. Közben több generáció élményei peregnek le sok iróniával, boldog és fájdalmas jelenetekkel. A végkifejlet sem lehet más, mint az óceán végtelenbe nyíló horizontja, ahova a főhős tart.
 
KONTRA FERENC 1958-ban született, a pécsi Nagy Lajos Gimnáziumban érettségizett, a szegedi József Attila Tudományegyetemen diplomázott. Babérkoszorú-, Márai Sándor- és József Attila-díjas író.
 
Huszonhárom könyve jelent meg. Munkái nyolc nyelven olvashatók. Regényeire és novelláira az idegenség, a sehova nem tartozás, a lélektan sokrétegű ábrázolása, a váratlan fordulatokat hozó történetek és az önéletrajzi elemek jellemzőek.
 

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Kontra Ferenc
Megjelenés 2023
Terjedelem 256 oldal
Kötészet kartonált
ISBN 9789634149934
Arrow Forward