Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Tanulmányok Spannraft Marcellina tiszteletére Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Ha kiderül az alkony

Tanulmányok Spannraft Marcellina tiszteletére Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Ha kiderül az alkony

Tanulmányok Spannraft Marcellina tiszteletére Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
25%
3.500 Ft 2.620 Ft
Menny.:db
Tanulmányok Spannraft Marcellina tiszteletére Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Gyártó: Erdélyi Erzsébet

Az üzenetjét, azt kell megbecsülni

Tanulmányok Barabás László hetvenedik születésnapja alkalmából

2.600 Ft 2.080 Ft
Gyártó: Pap Ferenc

Dicsőség tükre

Kálvin Institutiójában azt írja, hogy ez a világ Isten dicsőségének tükreként teremtetett. Amikor a teremtett világra, a teremtett emberre tekintünk, a dicsőség tükrébe nézünk és az örökkévalóságba pillantunk. Egyúttal nem feledhetjük, hogy kezünk alkotása, a szavak és a hangok összefűzése, a művészetek és a teológia művelése akkor teljesedik be és ki, ha egyedül az örökkévaló Isten dicsőségét tükrözi vissza.

2.700 Ft 2.160 Ft

Korpusznyelvészet és nyelvi közvetítés

A kötet a MANYE Fordítástudományi Szakosztálya és a Károli Gáspár Református Egyetem Interkulturális Kutatócsoport és Fordítóműhely Kontrasztív szövegnyelvészeti fordítói alcsoportja 2020. január 20-án a BTK-n tartott negyedik országos és határon túli szakmai napjának Korpusznyelvészet és nyelvi közvetítés című konferenciaanyagát tartalmazza.

 

2.490 Ft 1.990 Ft

Leírás

Köszöntőkötetet tart kezében az olvasó, amely egyszerre számadás és tisztelgés. Számadás egy gazdag, sokoldalú életmű eredményeiről és tisztelgés a pályatársak, kollégák, családtagok, barátok részéről. 
A kötet címe Juhász Gyula versét idézi, melynek sorai az életről és az élet bizonyos pontjain való megállásról, visszatekintésről szólnak. E sorok inspirálták a konferencia szervezőit és a kötet szerkesztőit, s ennek szellemében csatlakozott hozzájuk maga az ünnepelt, és mutatta meg életrajzszőttesében a szerzőtársakhoz való viszonyát, szakmai kapcsolatát. A tanulmányok, köszöntő esszék e visszatekintés jegyében kapcsolódnak szerteágazó, ugyanakkor mégis koherens életművének egy-egy darabjához, s állnak össze jelen kötetté, melyet szeretettel ajánlunk az olvasó figyelmébe. 
Az ünnepelt munkásságához hasonlóan a tanulmányokat is interdiszciplinaritás jellemzi, így az egyes tanulmányok folyamatosan párbeszédbe kerülnek egymással – s egyben a teljes életművel is. A kötet tudományterületi és műfaji sokszínűsége nem a véletlen műve: tükrözi Spannraft Marcellina szakmai pályafutásának, tudományos teljesítményének heterogenitását s a szakmai-baráti kapcsolatok sokaságát.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Béres István, Korpics Márta
Megjelenés 2020
Méret 158×226 mm
Terjedelem 320 oldal
Kötés ragasztókötött
Arrow Forward