Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Környezeti problémák - klímaváltozás

Az utolsó csikós a Hortobágyon

Mit tehetünk a klíma védelmében?

Az évszázad végéig 3,5-4,5 fokkal emelkedhet az éves átlaghőmérséklet Magyarországon. A következmény: hőhullámok, erdőtüzek, heves esőzések, villámárvizek, tornádók, elsivatagosodó területek, összeomló ökoszisztémák. A legrosszabb forgatókönyvet csak gyors, rendszerszintű és határozott intézkedésekkel van esélyünk elkerülni, mert csak így tudjuk 1,5 °C alatt tartani az antropogén globális hőmérséklet-emelkedést.

De pontosan mi az, amit tennünk kell? Ismerd meg a klímaváltozás vezető szakértőinek válogatott könyveit!

Huszár András

A természet könyvének újranyitása

A klímaválság ideológiától, vallástól és nemzetiségtôl függetlenül mindannyiunkat érint. A megoldások keresése egyre intenzívebben zajlik. De vajon nincsenek-e meg már régóta a válaszok, csak elfeledtük ôket? A Green Policy Center zöldpolitikával foglalkozó szakmai műhely tíz elismert szakértő tanulmányával mutatja be az az ezzel kapcsolatos konzervatív gondolkodást, a keresztény egyházak szerepét, a kapitalizmus aspektusait, a Magyarországot is kiemelten érintő biztonságpolitikai kihívásokat, a fenntarthatóság nemzetközi hátterét és a hazafiasság természetvédelmi jelentőségét. Fontos és gondolatébresztő tanulságok, nem csak keresztény-konzervatív gondolkodásmódúak számára: eljött az ideje a „Természet Könyve” újranyitásának!

2.490 Ft1.870 Ft

 
Lányi András, Farkas Gabriella

Miért fenntarthatatlan, ami fenntartható?

Lesz-e a csírából növény, hoz-e virágot, gyümölcse megérik-e, vagy elveri a jég? - a földet művelő ember tudja, hogy ezeket a kérdéseket soha nem lehet előre megválaszolni. Az egyre szélsőségesebbre forduló időjárás viszontagságait mifelénk tetézi az agrárpolitika kiszámíthatatlansága. Lesz-e még ereje a nemzedékről-nemzedékre megtizedelt és kifosztott magyar vidéknek, hogy a saját lábára álljon, s első lépésként helyreállítsa az ország önrendelkezését legalább az élelmezés terén? Vagy ,,Európa éléskamrája" most lesz csak igazán ,,hárommillió koldus országa"? E kötet lapjain látleleteket találsz, úti beszámolókat a vidékfejlesztés rögös útján próbálkozó közösségekről,emberekről.

3.490 Ft2.620 Ft

Andreas Malm

Hamarosan túl késő lesz…

Andreas Malm műve nem csupán egy újabb a hasonló témájú könyvek sorában. Ha eddig még nem győződtél meg az éghajlatváltozás veszélyének valósságáról, most döbbenetes felismerés vár. Ha a tudatos környezetvédők közé tartozol, ez esetben is gondolatébresztő és lélegzetelállító irodalmi élményben lesz részed. A fiatal svéd szerző könnyedén ér el hatást az olvasóban: néhol gyönyörködtet, másszor elborzaszt, nemritkán filozófiai mélységeket ér el, a tudományos eseményeket és eredményeket pedig érdekessé, könnyen befogadhatóvá varázsolja.

3.700 Ft2.770 Ft

Borsos Béla

Az új Gyűrűfű

“A korombéli ember sok mindent átélt már ebben az országban. Éppen elkerülte a szörnyű ötvenes éveket, az amnesztia után eszmélt és mire felnőtt lett, recsegni ropogni kezdett a szocializmus remek épülete. Aztán beköszöntött a vad kapitalizmus, eredetinek egyáltalán nem nevezhető tőkefelhalmozás, a köztulajdon kiárusításának kora. A következő fordulóban az intézményesített tolvajlás, mostanában pedig az új állami monopolkapitalizmus, nepotizmus és autoriter rezsim kiépítése a cél. A természettel való kapcsolat rendezése ezen időszak alatt soha, sehol nem szerepelt a sürgős teendők listáján. Mégis voltak és vannak, akik megpróbálják. Eme úttörők egy maroknyi csoportjáról szól ez a könyv.”

2.700 Ft2.025 Ft

Takács-Sánta András

Bioszféra-átalakításunk nagy ugrásai

Hogyan vált az idők folyamán az ember bioszféra-átalakító tevékenysége olyan hatalmas mértékűvé, mint amilyen napjainkban? Miként érhetnénk el azokat a viselkedési változásokat, amelyek nyomán környezeti problémáink enyhülnének? Hogyan mérsékelhetnénk a környezeti problémák közvetlen kiváltó okait?

1.500 Ft1.125 Ft

top
Arrow Forward