Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Hírek

Könyvbemutató • Szabó Ádám: A lyoni bőrönd

A L'Harmattan Kiadó szeretettel meghívja Szabó Ádám: A lyoni bőrönd című regényének a bemutatójára.
Könyvbemutató • Szabó Ádám: A lyoni bőrönd

A könyvet bemutatja és a szerzővel, Szabó Ádámmal beszélget CSERHALMI ZSUZSA irodalmár és FÁBIÁN LÁSZLÓ irodalmár.

A kötetről:

A lyoni bőrönd a negyvenéves férfi regénye, aki azért költözik a francia városba, mert állást kapott az egyetemen, de azért is, mert a magánélete válságba jutott.

Lyonba megy dolgozni, és valóban tanít az egyetemen, de közben a munkánál is nagyobb intenzitással éli a maga belső életét egy tizenhárom emeletes ház legfelső emeletén, ég és föld között, és önként, bár nem egészen jó kedvében vállalt magányában éli át újra meg újra mindazt, ami az elmúlt időben, odahaza történt vele, ám közben, szinte akarata ellenére, egy új életet is élni kezd.

A lyoni bőrönd Lyon regénye, amelyet a negyvenéves férfi szemén keresztül ismerünk meg. Útikönyv ez a regény, személyes útikalauz egy városról, amely egyszerre tárul elénk a maga tárgyilagos valóságában és a szubjektív tekintet által ráborított mitikus köntösben. Lyon regénye, ahogy Párizsé A párizsi eső vagy Itáliáé az Utas és holdvilág. Egy város regénye, amely egyszerre száműzetés és menedék a négy évig benne élő számára.

A lyoni bőrönd egy bőrönd regénye, amely ott áll a negyvenéves férfi lyoni lakásában, fent a tizenharmadik emeleten, ég és föld között, az egyik sarokban, és amelyből különböző alakokkal együtt egy egész régi élet lép elő, hogy aztán átadja a helyét valami másnak, amit a negyvenéves férfi majd a négy év végén hazavihet magával.

Dátum, helyszín:
2022. június 7. (kedd), 18.00
Kossuth Klub | Hadik terem
1088 Budapest, Múzeum u. 7.

Arrow Forward