Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Hallgatói tanulmánykötet Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Tehetségek hite

Hallgatói tanulmánykötet Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Tehetségek hite

Hallgatói tanulmánykötet Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
20%
2.790 Ft 2.230 Ft
Menny.:db
Hallgatói tanulmánykötet Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Valóság és módszer

Test, történelem, elbeszélhetőség
2.240 Ft 1.790 Ft
Gyártó: Lator László

Sorsok és missziók

2.300 Ft 1.840 Ft
Gyártó: Fülöp József

A zenei hallás

E gyűjtemény olyan szerzők írásaiból válogat, akik elméleteikkel és problémaérzékenységükkel a zenei hallás tárgykörét gazdagították. Egyre árnyaltabbá váló kérdéseik és válaszaik meggyőzően mutatják a téma fontosságát és bőségét. Történeti vizsgálódás, gondolatkísérlet, zenei elemzés és kultúrszociológiai eszmefuttatás egyaránt található a kötetben. A téma megközelítésének változatossága azonban nem csak a műfaji eltérésekből fakad: zenetörténészek és zenetudósok mellett a 20. század néhány meghatározó zeneszerzője is kifejti nézeteit, hol határozott kiállást tanúsítva, hol higgadt értékelést nyújtva.

 

1.990 Ft 1.590 Ft

A reformáció örökségében élve

 A Budapesti Károli Református Egyetem Hittudományi Karán a reformáció 500. évforduló tiszteletére szervezett konferencia tanulmánykötetének mottója is lehetne a dr. Bogárdi Szabó István püspök igei köszöntőjében megfogalmazott kijelentés: „Ha valamit meg kell tanulnunk a reformációból, akkor az éppen az, hogy egy tapodt at sem előrébb lépni, ha a múltat rózsaszín szemüvegén át nézzük; és az 500. évfordulón eléggé megkísért ez.”Kocsev Miklós dékán pedig köszöntőjében rámutatott, hogy a reformáció szellemi örökségében na gyszerű lehetőséget lát, amely éltető, előbbre visz és ebből az örökségből a következő nemzedékek is élni fognak. Az oktatókon (is) múlik, hogyan adják át az örökséget, hogy azok jó impulzusokat eredményezzenek.

1.990 Ft 1.590 Ft

Leírás

A tehetségsegítés mindig aktuális témája a hazai és a nemzetközi oktatáspolitikának, pedagógiának, hiszen folyamatosan új tehetség-ígéretek kerülnek a pedagógus szakma képviselőinek látókörébe. Ezen tehetséges fiatalok érdemesek a szakmai segítségnyújtásra. A felsőoktatásban működő tudományos diákkörök a nemzeti felsőoktatási törvényben, és a nemzeti felsőoktatási kiválóságról szóló kormányrendeletben is nevesített állami tehetséggondozási formák. Ezen önképzőköri forma célja, hogy a felsőoktatásban részt vevő hallgatók megismerjék a tudományos kutatómunka alapjait és módszereit, hogy bekapcsolódjanak egy-egy szakterület kutatásaiba, valamint a tudományos életbe. 

Jelen tanulmánykötet arról tesz tanúbizonyságot, hogy a pedagógusképzésben résztvevő hallgatók érdeklődési köre szerteágazó, sokszínű munkájuk több szakterületet érint. A kötetben olvashatunk az ember és természet kapcsolata, a hitélet és pedagógia, a neveléselmélet- és pszichológia tudományterületei­ről is dolgozatokat. Ezeket előbb intézményi keretek között zajló konferencián hallgathattuk meg, majd többük a zsűri döntése alapján az országos fordulón is bemutatásra került. 

A kötet szerzőinek közös ismérve a szorgalom és a kitartó munka; a tudományos munka iránti hit és alázat.

Kovács-Veréb Lilla

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Kovács Tibor Attila
megjelenés 2019
méret 148×210 mm
terjedelem 230 oldal
kötés ragasztókötött
Arrow Forward