Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Hírek

Újdonság! L’Harmattan könyvek nyílt hozzáféréssel

A L’Harmattan Kiadónál hiszünk benne, hogy a tudomány önérdeke a szabad tudásáramlás, éppen ezért a legnagyobb tudományos érdeklődésre számot tartó kiadványainkat a piaci áron elérhető hagyományos nyomtatott formátum mellett most ingyenesen, online, nyílt hozzáféréssel is elérhetővé tesszük.

open access kiadványaink

Újdonság! L’Harmattan könyvek nyílt hozzáféréssel

 Nyílt hozzáférés (open access)

A nyílt hozzáférésnek köszönhetően a kiadó Open Access platformjának bármely látogatója azonnal, idő- és térbeli korlátozás nélkül juthat hozzá folyamatosan gyarapodó bölcsészettudományi és társadalomtudományi szakkönyveinkhez.

Mindemellett az open access gold besorolás azt is jelenti, hogy a platform keretében szolgáltatott tudományos szövegkiadások, tanulmánykötetek és monográfiák digitális formában is megfelelnek a legmagasabb szintű tudományos követelményeknek, és nyomtatott formátumtól függetlenül is önálló tudományos publikációnak minősülnek: szerepelnek a legjelentősebb nemzetközi kutatási adatbázisokban, és teljeskörűen kielégítik az NKFIH pályázatai elvárásait a kutatási eredmények széleskörű nyílt közzétételét illetően.

Az Open Access platform felhasználói környezetének kialakításakor igyekeztünk a digitális munkakörnyezetben dolgozó kutató igényeit szem előtt tartani. Egy olyan felhasználói környezetet hoztunk létre, amely a letöltés lehetőségén túl a regisztrált felhasználók számára egyszerre teszi lehetővé a kötet lapjainak szabad böngészését, a tudományos információk kivonatolását, újrarendezését, saját tudástár és jegyzet kialakítását, sőt, mi több, saját virtuális könyvespolc létrehozását is.

szeretnék saját könyvespolcot

L'Harmattan Archívum

Az Open Access szolgáltatással párhuzamosan korábbi kiadványaink legjavát a L'Harmattan Archívum [link: https://openaccess.hu/node/92618/description] keretében tesszük nyilvánossá. A könyvtári hálózatokból vagy az oktatásban résztvevők számára eduID fiókkal elérhető, folyamatosan bővülő Archívum az OpenAccess szolgáltatáshoz hasonlóan széleskörű lehetőségeket kínál felhasználói számára.

Open Access és Archívum szolgáltatásainkkal kapcsolatos újdonságokról, hírekről folyamatosan tudósítunk közösségi média oldalainkon.

facebook.com/openaccessharmattan

instagram.com/openaccess.hu

Arrow Forward