Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Gyártó:

Fantasztikus elbeszélések, földön innen, földön túl.

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Antaviana

Gyártó:

Fantasztikus elbeszélések, földön innen, földön túl.

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Antaviana

Gyártó:

Fantasztikus elbeszélések, földön innen, földön túl.

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
Címkék:
Pere Calders
25%
3.990 Ft 2.990 Ft
Menny.:db
Gyártó:

Fantasztikus elbeszélések, földön innen, földön túl.

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Gyártó: Henry Bauchau

Oidipusz úton van

Oidipusz, ki az istenek játékszereként megöli apját, majd feleségül veszi tulajdon anyját, kioltja szeme világát, és bűne súlyától megtörten elhagyja Thébát. Útján lánya, Antigoné lesz kísérője, míg megérkezik Kolónoszba, a tisztánlátás városába.

2.990 Ft 2.243 Ft

Artúr király halála

Az ​Artúr király halálával a Vulgáta-ciklus tragikus zárlatához érkezik. A regény A Szent Grál felkutatásának utórezgéseinél veszi fel a történet fonalát, miközben a király erőfeszítéseket teszi az igen megfogyatkozott kerekasztal újjáélesztésére.

2.990 Ft 2.243 Ft
Gyártó: Goncalo M. Tavares

Tanuljunk meg imádkozni a technika korában

„Az, hogy belépet a Pártba és közelebb került az ország döntő pillanataihoz és tereihez, bizonyos módon ezt az egyszerre erotikus és katonai jelentést vette föl.”

„Csodálatos könyv, amely a nyugati irodalom legnagyobbjai közé tartozik. Gonçalo M. Tavaresnek nincs joga ilyen jól írni, ha 35 évvel fiatalabb volnék, úgy érzem, meg tudnám pofozni!”
José Saramago

 

2.990 Ft 2.243 Ft

Leírás

Ábel egy napon arra ébred, hogy talált egy szót: Antaviana, melynek sürgősen jelentést kell keresnie. Burmában van olyan papagáj, amelyik katalánul beszél. Budapestnek egyszázalékos éterrel kevert köménymagolaj-illata van, és valahol a városban létezik egy szűk utca, melyet bábok laknak. Akármikor hazamegyünk, kiderülhet, hogy valaki más lakik ott. Ha jön a világvége, nem érdemes tovább várni a nászéjszakával. Ha veszekedés közben véletlenül végzünk a párunkkal, még mindig eladhatjuk a tetemet. Az idegenek, akiktől annyira tartunk, sokszor pont úgy néznek ki, és pont úgy viselkednek, mint mi magunk. Az emberek gyakran elveszítenek fontos apróságokat, van, aki például a bal kezét. Az is előfordulhat, hogy egy kivégzés során végül nem az elítéltet, hanem a teljes kivégzőosztagot végzik ki. Ha ellenséggel találkozunk a háborúban a csatatéren kívül, akár golyózással is eldönthetjük, ki nyerjen, s ha szerencsénk van, még a biciklijét is megtarthatjuk. Ha egy előszobában színes ruhába öltöztetett bábot látunk, egyáltalán nem biztos, hogy az csak egyszerű szuvenír. Egy ódivatú ruhakeféből is lehet jámbor és szófogadó, jófajtájú kiskutya. Sőt, a taxidermia akár a legodaadóbb szerelem kifejezésére is alkalmas. Ilyen és ehhez hasonló történeteket olvashatunk a kezünkben tartott könyvben, melyeket a XX. századi katalán novellisztika legfontosabb szerzője, Pere Calders (1912-1994) jegyez, és amelyeket nem kell túlságosan komolyan venni.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Pere Calders
Megjelenés 2021
Terjedelem 390 oldal
Kötészet ragasztott, puhatáblás
ISBN 9789634147923
Sorozat Katalán Könyvtár sorozat

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Arrow Forward