Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Táguló realitás

25%
3.490 Ft 2.620 Ft
Menny.:db

Hasonló termékek

A boldogságkeresés útjai és útvesztői

Az érett személyiségtől a kiegyensúlyozott párkapcsolatig

2.625 Ft
Gyártó: Czibere Ibolya

Nők mélyszegénységben

E ​kötet témája a szegény sorsú nők helyzetét befolyásoló tényezők elemzése, mely a társadalmi nemek tudományának eredményeit is felhasználva abból indul ki, hogy a férfiak és nők között kialakult hierarchikus viszony a társadalom sajátos működésének és normarendszerének következménye. A női társadalom nem homogén közeg, egyes csoportjai között olyan jelentős rétegspecifikus különbségek vannak, amelyek ismerete nélkül nem lehet a nők társadalmi egyenlõtlenségeinek felszámolására irányulóan hatékony intézkedéseket tenni.

2.600 Ft 1.950 Ft
Gyártó: Andok Mónika

A hírek története

A hírek története empirikus szövegkutatásra épülő műfajtörténet. Arra keresi a választ, hogy milyen különbségek és milyen azonosságok ragadhatók meg a hírek eltérő tematikus beágyazottsága - politikai hírek, gazdasági hírek, bulvárhírek, stb. - alapján. Illetve ezen hasonlóságok és különbségek mire vezethetők vissza és milyen következményekkel járnak.

2.600 Ft 1.950 Ft
Gyártó: Csoba Judit

A tisztes munka

A teljes foglalkoztatás: a 21. század esélye vagy utópiája?

A „tisztes munka”, mint a társadalmi integráció kulcsfontosságú kategóriája, az elmúlt évszázadok alatt jelentős fogalmi és tartalmi változásokon ment keresztül. A munka kettős jellege (büntetés - jutalom) végighúzódik az egyes történelmi korszakokon, de, hogy ennek mikor melyik jellemzője válik meghatározóvá a társadalom többsége számára, az leginkább a gazdasági, társadalmi, ideológiai környezettől függ.

 

2.600 Ft 1.950 Ft

Leírás

Íme az első magyar nyelvű szociodráma kézikönyv. Megjelenése nagyon aktuális. A szociodráma ugyanis olyan csoportmódszer, amely közösségeket tesz képessé önnön cselekvőerejük megtalálására és mozgósítására. Olyan kereteket kínál, amelyek valódi demokratikus együttműködést tesznek lehetővé. Lehetőséget ad arra, hogy mindenkinek a hangja hallhatóvá váljon. Azoké is, akik nincsenek jelen. Mindezt úgy teszi, hogy a realitást egy játék erejéig kitágítja. Azért, hogy teret adhasson a megértésnek és a változásnak. Persze ahhoz, hogy ez megtörténjen, a módszer működtetőjének szaktudására is szükség van. Ez a könyv azért született, hogy a szociodráma minél többekhez eljuthasson: értsék az elméletét, a működését, és akár kedvük legyen szociodramatistává válni.
Könyvünk a PERFORMERS szociodráma kiadványsorozat részeként jelenik meg. A sorozat életre hívói mind gyakorló szakemberek, akiknek célja, hogy Moreno módszere Európa-szerte minél több közösséghez eljuthasson. A szociodrámát mindannyian kiváló eszköznek tartják a sérült társas viszonyok gyógyítására, és az együttélés élhető formáinak kidolgozására. A PERFORMERS könyvsorozat szemléletet, módszert, eszközöket, példákat kínál az oktatás, a szociális ellátás, a közösség- illetve szervezetfejlesztés területein dolgozók és minden, a helyi és globális közösségeink ügyei iránt elkötelezett olvasó számára.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Blaskó Ágnes,Durst Móni,Fóti Orsolya,Galgóczi Krisztina,Horváth Kata,Kocsi Andrea,Pados Eszter
Megjelenés 2022
Terjedelem 258 oldal
Kötészet kartonált
ISBN 978-963-414-858-6

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Arrow Forward