Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Egy falu kiissza magát a szegénységből.

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

The kocsma

Egy falu kiissza magát a szegénységből.

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

The kocsma

Egy falu kiissza magát a szegénységből.

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
20%
2.990 Ft 2.390 Ft
Menny.:db

Egy falu kiissza magát a szegénységből.

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Gyártó: Kállai Katalin

A békakirálynő

Egy fiatal színésznő tíz év után újra találkozik az apjával... Egy
testvérpár, akiket rejtelmes, kibogozhatatlan érzelmek
kötnek össze... Disztópikus jövőkép a jelen idősíkjáról, ahol a
férfiakat és a nőket szigorú törvények választják el
egymástól...

 

2.400 Ft 1.920 Ft
Gyártó: Alice Zeniter

Szomorú vasárnap

A Magyarországon írott Sombre Dimanche (Szomorú vasárnap) a tehetséges fiatal írónőknek járó Closerie des Lilas-díj, a Nevers város díja és a Prix du livre Inter a francia közszolgálati rádió díja után, 2013. június 18-án megkapta az Express című folyóirat olvasóinak díját.

2.450 Ft 1.200 Ft
51%
Gyártó: Rosner Krisztina

A színészi jelenlét és a csend dramatikus-teátrális játékai

A kötet a huszadik-huszonegyedik századi színház- és drámatörténet kiemelkedő művészeinek, alkotásainak példáján keresztül a következő kérdésekre keres válaszokat: kinek, minek a (színházi) jelenlétéről van szó? Mit jelent, ha valakinek „van jelenléte”, milyen értelemben „nincs jelenléte”? Hogyan van jelen, akinek jelenléte van? Mennyiben tér el a színész jelenléte a többi színpadi elem jelenlététől? Hogyan próbálják ezt megragadni az elméletírók és a színházzal gyakorlatban foglalkozók? Milyen különbségek vannak a megfogalmazási kísérletekben? Tanítható? Hogyan?

2.300 Ft 1.840 Ft

Tapasztalatcsere

Esszék és tanulmányok Bodor Ádámról

A látszat ellenére egy térképet tart kezében az érdeklődő. Egy térképet, a kortárs magyar irodalom kétségkívül egyik legnagyszerűbb írójának, Bodor Ádámnak sűrűn benőtt útvesztőihez, amely a "korai novellákon, majd a szerző számára szélesebb ismertséget hozó regényeken, végül a díjnyertes interjúköteten át kalauzolja az olvasót. De vigyázat! Az útjelzések bizony csalhatnak! Hiába válogatták össze szerkesztők a kartográfusok nemes csapatát Balassa Pétertől Margócsy Istvánon és Szirák Péteren át Angyalosi Gergyelyig, hiába gyűltek össze ifjú térképészek, hogy felülvizsgálják a mesterek munkáit, hozzáadva a saját perspektívájukat: az útnak nekivágni így is nagy kihívás. Csak kalandvágyóknak javasolhatjuk, akik megfelelő kétkedéssel fogadják az útmutatásokat -- annyi viszont előre is elárulható, hogy számos rafinált csapda várja majd őket...

2.300 Ft 1.840 Ft
Gyártó: Szabó Márton

A temető csillagai

Emléklapok 1942 −1962

 

2.490 Ft 1.990 Ft
Gyártó: Hendi Péter

Szépszárnyú ének

Múltszázadi  elbeszélések

 

2.490 Ft 1.990 Ft

Leírás

Egy falu kiissza magát a szegénységből.

 

Ennyi tudható a szerzőről:

 

Régen – amikor még egy svábhegyi villában lakott, és kétszer is felterjesztették a Kossuth-díjra – valószí­nűt­lenül jóképű volt. Viszont, nem hibátlan jellem: nem tud ellenállni a Szépségnek (a feszes, körte alakú melleknek). Gyakran nősül.

Szakmájában fiatalon nevet szerzett: egyetemen tanított, rendszeresen publikál. Néhány szót – a szerinte szent főneveket – csak nagy kezdőbetűvel ír le. Egyszer azt nyilatkozta, ha majd megértik ezek igazi jelentését, megtudják sikere titkát.

Bukása után egy isten háta mögötti faluba költözött. Tengődik, csak árnyéka egykori önmagának. Egy jónak mondható tulajdonsága maradt – a többit kilúgozta belőle a Pálinka – részegen nem hazudik.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Patik László
Megjelenés 2024
Terjedelem 184 oldal
Kötészet kartonált
ISBN 978-963-646-084-6
Arrow Forward