Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

 A járási Gyerekesély programok fenntarthatóságának vizsgálata 2017-2022

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hogyan tovább?

 A járási Gyerekesély programok fenntarthatóságának vizsgálata 2017-2022

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hogyan tovább?

 A járási Gyerekesély programok fenntarthatóságának vizsgálata 2017-2022

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
20%
3.390 Ft 2.700 Ft
Menny.:db

 A járási Gyerekesély programok fenntarthatóságának vizsgálata 2017-2022

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Gyártó: Sárkány Mihály

Társadalom és gazdaság - II. javított kiadás

A magyar néprajztudományban egyre nagyobb teret nyer napjainkban az a felfogás, amely a „néprajzot” és a „szociokulturális antropológiát” egységben látja, s a kettőt elválaszthatatlan egységnek tekintve együtt műveli. E felfogás talán legfajsúlyosabb képviselője – immár fél évszázada – Sárkány Mihály. Munkásságának épp az a tény kölcsönöz kiemelt jelentőséget, hogy néprajzban és antropológiában, Európában és Európán kívüli témákban egyaránt otthonosan mozog, kölcsönös megtermékenyítő hatást váltva ki, közvetítő szerepet töltve be a magyar társadalomtudományokban.

3.990 Ft 3.190 Ft
Gyártó: György Eszter

Köztes terek

A rendszerváltás utáni nyócker identitása

A Köztes terek a közelmúlt "nyóckerét" vizsgálja, vagyis azt a városnegyedet, amely a rendszerváltás utáni rövid életű, mégis egyedülálló roma identitásépüléseknek, kulturális gyakorlatoknak, önreprezentációs kísérleteknek volt a helyszíne. 

 

2.990 Ft 2.390 Ft

Szakrális terek Budapesten a rendszerváltozás után

"A kötet két alapvető filozófiai és társadalmi kategória, a tér és a szakralitás összekapcsolása mentén a hazai társadalomkutatásból lényegében hiányzó kérdésköröket tárgyal."

 

3.490 Ft 2.790 Ft
Gyártó: Kepplová Zuska

Hotel sza_adság

„Egyvalami ​jó volt a kommunizmusban. Tudod, mi? Hogy a fél Európát megvédte a bevándorlóktól. Ez azonban nem fog sokáig tartani…”
A Kepplová-kisregények szereplői újkori nomádok, fiatalok, akik már a határok nélküli, globalizált világba születtek, és bárhol otthonra lelhetnek, legyen az Kelet- vagy Nyugat-Európa, Párizs, Helsinki, London, Pozsony vagy Budapest.

 

2.990 Ft 2.390 Ft

Mediáció mindenkinek Magyarországon

A két részből álló könyv első egysége egy mediációs módszertani fejezet, amely ötvözi Béatrice Blohorn-Brenneur bírói és mediátori hivatása során szerzett sokéves tapasztalatait. A második rész hazai szerzője a mediáció magyarországi jogi környezetét mutatja be, melyben az író gyakorlati példákkal is megvilágítja a mediáció alkalmazhatóságát a peres eljárás előtt és alatt.

 

2.490 Ft 1.990 Ft
Gyártó: Alessandro Mari

Nagyon is emberi remény

„…ahelyett hogy élnénk, csak remélünk – Aninha nem akarta magát megadni egy ilyen sorsnak… a José utáni sóvárgás és az azzal járó örök aggodalom helyett úgy döntött, utánamegy.”
Viareggio Rèpaci-díj (2011)

 

4.990 Ft 3.990 Ft
Gyártó: Veronika Sikulová

Hiányos fiasítás

A Hiányos fiasítás az elbeszélés szabad áramlásának regénye, kis epizódokra osztva, melyekbe anekdotikusan lépnek be emberek, történetek, dolgok és körülmények.

 

 

2.290 Ft 1.830 Ft
Gyártó: Kovách Imre

Vidékiek és városiak

 A tudás- és imázshasználat hatásai a vidéki Magyarországon

A kötet tanulmányai a nemzetközi tudományos gyakorlatra támaszkodva kisebbfajta fordulatot hoznak a hazai vidékkel foglalkozó tudományok témaválasztásában. A vidék kutatása a vidékről szóló tudásnak és képzeteknek a kutatása is. Ahogy és ami megjelenik a kollektív gondolkodásban és a képzetekben sok esetben az a vidék vagy azzá válik a vidék.

1.900 Ft 1.520 Ft

Leírás

A kötetben szereplő írások egy, a Magyarország 31 leghátrányosabb helyzetű járásában zajló Gyerekesély programok fenntarthatóságát vizsgáló kutatás terepmunka-tapasztalatairól szólnak. Hat járásban folytattunk mélyfúrást, melynek célja az volt, hogy a kezdetektől a zárásig végig kísérjük a programok megvalósulását, azt az építkezési folyamatot, amely során a menedzsmentek felállásától kezdve a programelemek intézményesülésén és kapacitásépítésén keresztül azok helyi közösségbe való beágyazódását is megismerjük. Koncepciónk szerint ugyanis ez a folyamat vezet el ahhoz az állapothoz, amikor a programok fenntarthatóvá válnak.  A megvalósítási időszak elején, közepén és végén végzett terepmunkák, interjúk és dokumentumelemzések lehetővé tették a folyamatok dinamikájának és az ok-okozati összefüggések jobb megértését.

Reményeink szerint a hat járási program részletgazdag, interjúkkal alátámasztott ismertetése, ahol a kutatói elemzések mellett megszólaltatunk helyi munkatársakat, szakembereket, településvezetőket és célcsoporttagokat, jól leírja e programok komplexitását és eredményeit, amellett, hogy bemutatja azokat a nehézségeket és kihívásokat is, amelyekkel a résztvevőknek szembesülniük kellett a megvalósítás során.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Kiss Márta,Perpék Éva
Megjelenés 2023
Terjedelem 224 oldal
Kötészet kartonált
ISBN 978-963-418-054-8
Arrow Forward