Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Egy mítosz születése

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

I. Erzsébet

Egy mítosz születése

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

I. Erzsébet

Egy mítosz születése

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
20%
4.490 Ft 3.600 Ft
Menny.:db

Egy mítosz születése

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Lélektani háború a Donnál

A fasiszta propaganda mítoszai 1942-1943

Hamarosan 70 éve lesz annak, hogy a Magyar Hadsereg történelmi vereséget szenvedett a náci Németország oldalán a Don-kanyarban.

3.600 Ft 2.880 Ft
Gyártó: Bobory Dóra

Batthyány Boldizsár titkos tudománya

Alkímia, botanika és könyvgyűjtés a tizenhatodik századi Magyarországon

A történeti források alapján, aprólékosan rekonstruált életrajz elérhető közelségbe hozza egy kora újkori magyar főúr mindennapjait, és eddig nem látott részletességgel tárja fel szerteágazó tudományos érdeklődését.

 

3.600 Ft 2.880 Ft
Gyártó: Müller Rolf

Titkok - Képek - Nyolcvanas évek /The Secret Pictures of the Eighties

A mögöttünk hagyott évekről mindannyian őrzünk emlékeket. Időnként élményeinket fotográfiák elevenítik fel, amelyek származhatnak saját fotóalbumunkból, néha pedig más fényképészek munkásságának termékei.

3.600 Ft 1.800 Ft
Gyártó: Vizi Balázs

Magyarország és szomszédai

Kisebbségvédelem a kétoldalú szerződésekben

 

3.690 Ft 2.950 Ft
Gyártó: Szabó Péter

Jelkép, rítus, udvari kultúra

A kora újkori Magyarországon
 
Szabó Péter tanulmányai kikerülik a szakirodalmi sablonokat, s nem rekednek meg az úgynevezett „reprezentatív nyilvánosság" vizsgálatánál, a hatalomnak az alávetett tömegek előtti, egyoldalúnak felfogott demonstrációinál.
3.500 Ft 2.800 Ft

Leírás

Stróbl Erzsébet (1970–) a Károli Gáspár Református Egyetem Anglisztika Intézetének docense. Kutatási területe a 16. század angol kultúrtörténet, I. Erzsébet királynő reprezentációja, a kora újkori női hatalomgyakorlás és az angol udvari kultúra. Számos külföldi és hazai kötetben és folyóiratban publikált, Erzsébet királynő 1575-ös woodstocki látogatásáról szóló tanulmánya a The Oxford Handbook of Tudor Drama című kézikönyvben jelent meg.
Tudor Erzsébet huszonöt évesen lépett Anglia trónjára. Egy vallásilag megosztott, gazdaságilag legyengült, háborúban vesztes országot örökölt. Negyvenöt évvel később, egy nagyobbrészt egységes identitású, virágzó kultúrájú, a spanyol világbirodalmat megfutamító hatalmat hagyott hátra. E sikertörténet méltán forrt össze a királynő nevével és gazdag táptalajt nyújtott az utókor által köréje font, máig tartó mítosznak, amely Shakespeare korának színpadát ugyanúgy megihlette, mint a 21. század filmrendezőit. I. Erzsébet alakja ma már nemcsak a szigetország vagy az egykori Brit Birodalom térségében jelentős, a róla szóló alkotások szerte a világon felkeltik a közönség érdeklődését. Minden újabb mű visszanyúlik a Szűz Királynő életében kialakult motívumokra, és azokból szővi tovább legendáját.
Jelen monográfia a mítosz megszületésének időszakát, a formálódó Erzsébet-kultusz kifejezéstárát és szimbolikáját kívánja az olvasóközönség elé tárni. Betekintést nyújt azokba a kortárs szövegekbe, irodalmi és művészeti ábrázolásokba, amelyek nagyrészt hiányoznak a hazai történelemkönyvekből, és így a kötet segíti a magyar közönség eligazodását a 16. századi angol kultúrában és a királynőről szóló művekben.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Stróbl Erzsébet
Megjelenés 2023
Terjedelem 344 oldal
Kötészet kartonált
ISBN 978-963-414-940-8
Arrow Forward