Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Éles elmék - bűnirodalom szépíróktól

Éles elmék

Bűnirodalom elismert szépíróktól

A lélek rezdülései

Az általunk “bűnirodalom” fantázianéven összegyűjtött szépirodalmi munkák cselekménye olyan magával ragadó, mintha egy krimit olvasnál. A világsikerű írónők és írók elképesztő érzékenységgel követik a bűnös lelkek rezdüléseit. A történetek irodalmi megformáltságuk és kifinomult stílusuk miatt rendkívüli olvasási élményt nyújtanak.

Legfrissebb kötetként Magdalena Parys: A mágus c. regénye jelenik meg a közeljövőben. A sorozatba korábban megjelent legsikeresebb könyveinket is beválogattuk. A Nobel-díjas Olga Tokarczuk: Hajtsad ekédet a holtak csontjain át című műve mellett más lengyel, olasz, balti és skandináv szerzők brilliáns és sötét történetei egyszerre kínálnak zsigeri és intellektuális izgalmakat.

Olga Tokarczuk

Hajtsad ekédet a holtak csontjain át

Egy sziléziai falu lakója rejtélyes körülmények között meghal. Szomszédja, Janina Duszejko egy nyomra bukkan, amelyet elárul a rendőröknek. De senki sem akar hinni az elméletében. A nyugdíjas tanítónőt és állatvédőt jó szándékú, de zavaros fejű vénasszonynak gondolják, aki túl sokat foglalkozott asztrológiával. Egy újabb haláleset után azonban egyre többen veszik fontolóra a szavait... A friss Nobel-díjas Olga Tokarczuk lebilincselő "ökológiai-morális thrilleréből" Agneszka Holland készített filmet, angol fordítása pedig felkerült az idei Nemzetközi Booker-díj rövid listájára.

3.490 Ft2.618 Ft

 
Tore Renberg

Holnap találkozunk

A Holnap találkozunk a legjobb északi irodalom képviselője, fekete humorú neo-noir dráma. Egy olyan világ regénye, melyben a hűvös józanság és a távolságtartó jómodor mögött a barátság, a bűn, a magány és a tragikus halál rejtőznek. A szerzőt a regény kritikusai Norvégia és Nagy-Britannia szerte Balzachoz és George R.R. Martinhoz, valamint a modern HBO-sorozatok szerzőihez hasonlítják.

4.990 Ft3.742 Ft

Lidia Ostalowska

Akvarellek

Lidia Ostałowska a Mengele doktor cigányait megörökítő festőnő vásznán keresztül mutatja be az európai romák Holokausztját és a háború utáni emlékezetpolitika örvényeit. Az Akvarellek békés riport a pokolból, olyan könyv, melyet nem lehet elfelejteni.

2.490 Ft1.868 Ft

Giorgo Vasta

Megfogható idő

Giorgio Vasta különös sodrású regényének cselekménye mintha időn és téren kívüli helyzetben haladna előre, holott tudjuk, hogy Palermóban járunk, mégpedig 1978-ban. A háttérben egész Olaszország a tragikus Aldo Moro-üggyel foglalkozik, míg az előtérben néhány kiskamasz az élet olykor fényes, többnyire azonban inkább sötét és nyirkos sikátoraiba tesz felfedezőutakat. A Vörös Brigádok mintájára titkos erőszaksejtet alapítanak és eleinte ártalmatlannak tűnő agresszió-kísérleteiket a brutalitásig, a legridegebb, legmegdöbbentőbb kegyetlenségig radikalizálják.

2.950 Ft2.212 Ft

Osvalds Zebris

Gyerekrablás Rigában

A polgárháború utáni zűrzavarban, az elbukott remények szürkületében szinte észre sem venni, hogy az Esplanāde park adventi forgatagában egy hajlott hátú, zavartnak tűnő öregember kinyújtja karját a körhinta felé, és leemel róla három kisgyermeket. „Hajnali négy körül Dāvuss nyomozó felriadt álmából, mert odalenn az ablak alatt mintha ritmikus kopogtatást lehetett volna hallani, aztán minden elcsendesedett, de az álma már elszállt.”

Az Európai Unió Irodalmi Díja (2017)

2.990 Ft2.243 Ft

Mircea Cartarescu

Káprázat. A jobb szárny

A jobb szárny című kötet zárja le Mircea Cãrtãrescu grandiózus regénytrilógiáját, a Káprázatot. A regény fókuszában egyetlen sorsdöntő, rövid és véres eseménysor, az 1989. decemberi romániai forradalom áll. A regény fiatal hőseit magukkal sodorják a Bukarest utcáin zajló események, és miközben megpróbálják megérteni a körülöttük zajló történelmet, aktív részeseivé is válnak.

4.990 Ft3.742 Ft

Oek de Jong

Móló és óceán

A regény Zeelandról, Hollandiának erről a különleges részéről szól, és 1944-tól 1971-ig követi végig egy család történetét. Bemutatja, hogy a háború hogyan sújtotta az országot, és a nemzet hogyan őrizte meg tradicionális vitalitását mindeközben, hogy új virágzásnak indulhasson a harcok után.

4.990 Ft3.742 Ft

Dag Solstad

Regény, 1987

A Regény, 1987 című könyvében – melyért 1989-ben elnyerte az Északi Tanács Irodalmi Díját – Dag Solstad belső monológ formájában meséli el az 1960-as és 70-es években felnőtté váló generáció történetét, meghatározó közösségi élményeit.

3.990 Ft2.992 Ft

David Machado

Boldogságmutató

A Boldogságmutató csodálatra méltó és rendkívül aktuális regény egy örök optimistáról, aki mindhalálig küzd a saját és a szerettei életéért.
Európai Unió Irodalmi Díj (2015)

3.490 Ft2.617 Ft

Arrow Forward