Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szépirodalom női szerzőktől

Szépirodalom női szerzőktől

 

Eljött végre az idő, hogy megkérdőjelezzük az irodalmi férfiuralom évezredes hegemóniáját. Ezért különös hangsúlyt fektetünk a kortárs szépirodalom világraszóló női mestereinek kiadására és bemutatására. Friss szemlélet, érzékenység, egyedi stílus, magukkal ragadó témák és sok más ínyencség folyamatosan bővülő kínálatunkban.

Az irodalom történetében kezdetektől fontos szerepet játszottak a nők, ám elismertségük - akár az élet többi területén - elmarad a férfiaké mögött. Szapphótól, a világ első regényét, a Gendzsi szerelmeit megíró Murakami úrhölgyön át, az utóbbi évek legsikeresebb szerzőjéig, J.K. Rowlingig az irodalom meghatározó, sokszor műfajokat, új irodalmi nyelvet teremtő szereplői.

Ma is az irodalmi díjak több, mint 80 százalékát férfiak nyerik el, és az elmúlt évtizedek során a kiegyenlítődési tendencia minimális. Pedig az irodalomnak nincs neme. A nők méltó versenytársai írásban a férfiaknak. Ez a válogatás is ezt bizonyítja. Nemcsak meggyőző, hanem rengeteg káprázatos élményt okoz majd az elolvasása. Kezdj hozzá mielőbb!

Olga Tokarczuk

Nyughatatlanok

A Nobel-díjas Olga Tokarczuk új könyvének hősei nomádok, örök utazók. Nők, akik tartalék fogkefét hordanak kézitáskájukban arra az esetre, ha sürgősen útra kell kelniük, és férfiak, akik tíz perc alatt képesek utazásra készen összepakolni minden holmijukat. Saját határaikon túllépő figurák, akikkel együtt a Világegyetem végtelenségét élhetjük át, amíg tart az utazás.

3.990 Ft2.990 Ft

Ács Margit

Élet a purgatóriumban

Gyermekként úgy képzeltük, a pokol alattunk van, a mennyország felettünk, a purgatórium a kettő között. Tehát itt, a földön. Ez bűneink és ugyanakkor a vezeklés színhelye. Bűnök? Van, hogy nem is tudunk a fájdalomról, amit okoztunk, nem vesszük észre, hogy ártottunk valakinek, netán önmagunknak, vagy közönyösen elárultuk a hitünket, az erkölcsi Jót. Leginkább azok ellen vétkezünk, akik a legközelebb állnak hozzánk: szülők, testvérek, rokonok, szerelmes társak, barátok.

3.990 Ft2.990 Ft

Magdalena Parys

A mágus

Dagmara, a Berlinben élő lengyel tévés újságírónő lassan a pályája csúcsára ér, de egyszer csak visszatérnek a múlt kísértetei. Hiába illeszkedett már be annyira, hogy inkább Varsóban mozog idegenként, hirtelen megint kínozni kezdi a kamaszkorban elszenvedett identitásválsága.

A regény 2015-ben megkapta az Európai Unió Irodalmi Díját.

4.990 Ft3.740 Ft

Muriel Spark

Jean Brodie kisasszony fénykora

Jean Brodie kisasszony karizmatikus tanító és a tökéletes femme fatale. Élete negyvenes éveiben jár, avagy saját szófordulata szerint „fénykorában”, és egyetlen hivatásának azt tekinti, hogy a Brodie-féle csapatot, vagyis osztálya 5-6 kiválasztott diákját a krémek krémjévé formálja. Egyéni pedagógiai és életfelfogása az iskolavezetés állandó támadásainak céltáblájává teszi. Megosztó személyiség, aki nemcsak kollégái számára, de tanítványainak is örök életre szóló enigma.

2.490 Ft1.868 Ft

Olga Tokarczuk

Hajtsad ekédet a holtak csontjain át

Egy sziléziai falu lakója rejtélyes körülmények között meghal. Szomszédja egy nyomra bukkan, amelyet elárul a rendőröknek, de senki sem akar hinni az elméletében. A nyugdíjas tanítónőt és állatvédőt jó szándékú, de zavaros fejű vénasszonynak gondolják, aki túl sokat foglalkozott asztrológiával. Egy újabb haláleset után azonban egyre többen veszik fontolóra a szavait... A friss Nobel-díjas Olga Tokarczuk lebilincselő "ökológiai-morális thrilleréből" Agneszka Holland készített filmet, angol fordítása pedig felkerült az idei Nemzetközi Booker-díj rövid listájára.

3.490 Ft2.618 Ft

Lidia Ostalowska

Akvarellek

Lidia Ostałowska a Mengele doktor cigányait megörökítő festőnő vásznán keresztül mutatja be az európai romák Holokausztját és a háború utáni emlékezetpolitika örvényeit. Az Akvarellek békés riport a pokolból, olyan könyv, melyet nem lehet elfelejteni.

2.490 Ft1.868 Ft

Clare Azzopardi

Castillo

A regény igazságok és féligazságok, feloldhatatlan paradoxonok és egymással szemben álló nézőpontok lépcsőfokain keresztül vezet vissza bennünket a nyolcvanas évek endemikussá vált korrupciójának és felmagasztalt erőszakának világába.

2.990 Ft2.240 Ft

Arrow Forward