Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Környezeti problémák - fenntarthatóság

 
Az utolsó lépés a földön?
 
Olvass a környezeti problémákról.
Tedd meg az első lépéseket,
hogy ne legyen utolsó.
 

Válaszok a kilenc legégetőbb problémádra.

Mennyire élsz fenntarthatóan?

Hány éve van az emberiségnek, ha úgy él, mint te?

Megoldhatók az egyén szintjén a világunkat fenyegető problémák?

A kérdések lassan a körmünkre égnek, úgyhogy nem késlekedünk a válaszok megadásával. Olyan könyveket gyűjtöttünk össze, amelyek a kilenc legfontosabb környezeti problémát érintik. A felmelegedés, fenntarthatatlan fogyasztói szokások, vízkrízis, hulladékválság, biodiverzitás csökkenése, energiaproblémák, antropogén katasztrófák, nagyipari élelmiszertermelés és túlnépesedés fenyegetéseire adott válaszok Magyarország és a világ vezető szakértőitől.

Ismerd meg a hősöket, akik nem hajlandók elfogadni, hogy a világ a pusztulás felé robog és először saját köreikben, majd egyre szélesebb nyilvánosságot megmozgatva harcba szállnak a mindannyiunk jövőjét fenyegető krízisek okozóival.

 
Lányi András

Bevezetés az ökofilozófiába

Kezdő halódóknak

Döntő érvünk a frissen kaszált fű illata, meg a hársfáké. A madarak éneke. Nem történhet meg, hogy ezek nélkül kelljen élni. Nem szabad megtörténnie. Azonban ott tartunk, hogy ezt már sokan nem értik, még többen félreértik. Pedig én nem a természet védelméről beszélek, hanem olyasmiről, aminek a hiánya a saját életemet tenné tönkre...

2.990 Ft2.242 Ft

 
Paul Ariès

A McDonald's gyermekei

A világ McDonaldizálódása

A szerző 2000-re 20.000 McDonald'sot jósolt, de már közel 40.000 üzlet működik, napi 50 millió vásárlóval. A felnövő nemzedékek globális kommunikációs és gasztronómiai kultúrájában a McDonald's jelenség mára megkerülhetetlenné vált. A "szép új világ" elképzelhetetlen nélküle!

2.990 Ft2.200 Ft

Reuss Jürgen - Dannoritzer Cosima

Vásárlás a szemétdombra

A tervezett elavulás elve

Tervezett elavulás a neve az elvnek, amely a termékek élettartamának szándékos megrövidítését célozza. A következmény az egész világot elárasztó szemét és az erõforrások elapadása. A könyv izgalmas mint egy rémregény: inspirálóan meséli el, hogy ki találta ki ezt az eszközt a konjunktúra fellendítésére és miként válhatott ez még saját tetteink mozgatórugójává is.

2.490 Ft1.870 Ft

Rabhi Pierre

Hogy megmaradjon az élet

1974 táján különös csapás híre rázta meg a világot. Egész erdők pusztultak el állva. A végtelenségig repedezett földön agonizáló állatok és tetemek hevertek szerteszét, legyőzve. Pierre Rabhi Burkina Fasóban, a Száhel-övezet déli részén vágott bele a sivatag visszahódításába. Évtizedes munkájáról szól ez az egyszerre kalandos és lírai életregény.

2.300 Ft1.725 Ft

Eriksen Thomas Hylland

A pillanat zsarnoksága

Eriksen merész és eredeti hangvételű könyvében az információs társadalom egyik legfontosabb mellékhatását, a „lassú idő” eltűnését mutatja be. A pillanat zsarnoksága alatt a kultúra önmaga legádázabb ellenségévé válik, mert a fejlődés visszaeséshez vezet. Mindenkinek, akinek ismerős az érzés, hogy soha nem jut ideje az igazán fontos dolgokra, mert mindig van valami más, amit előbb meg kell csinálnia, el kell olvasnia ezt a könyvet...

2.200 Ft1.650 Ft

Rabhi Pierre

Pénzt akarunk, vagy életet?

Pierre Rabhi a kortárs ökológiai gondolkodás egyik legnagyszerűbb alakja, aki tízezrek életébe hozott változást Afrikától Indiáig. Mint Yehudi Menuhin írja róla: „Ez az egyszerű életszentségű, tisztán és világosan gondolkodó ember, akinek költői szépségű nyelvezete izzó szenvedélyről tanúskodik, saját verítékével termékenyítette meg a meddő földeket.” Ez a kötet filozófiai és bölcseleti írásait gyűjti egybe.

1.990 Ft1.493 Ft

José Bové

Rablás Brüsszelben

Lobbisták az Európai Únióban

Milyen harcok folynak a brüsszeli folyosókon a multinacionális cégek lobbistáival? Hogyan próbálta aláaknázni az EU egészségügyi irányelvét a dohánycégek konspirációja? A mezőgazdaság kemizálásában és a természet végsőkig való kizsarolásában érdekelt vállalatok hogyan férkőznek a legfelsőbb döntéshozatali szintek közelébe? A szerző leleplezi le a mindannyiunk életét kockára tévő hatalmi mechanizmusokat.

2.650 Ft1.988 Ft

top
Arrow Forward